С концерт и конкурс в село Крум отбелязват Световния ден на плетенето

На 8 юни 2019г. от 10ч. в парка на село Крум за пета поредна година кметството на село Крум и НЧ "Просвета 1926" ще отбележат Световния ден на плетенето.

Изложение на изделия от плетива на една и две куки, както и гоблени ще бъдат показани в събота в димитровградското село. За дамите, които обичат да творят с ръцете си, ще има конкурс за плетиво и бродерия в няколко раздела, като наградите за отличените ще бъдат прежди за плетиво.

Концертната програма ще зарадва гостите с преглед на стари градски песни и ревю на ретро костюми и шапки. Очаква се за събитието да пристигнат изпълнители на стари шлагери от София, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали и други градове.

Всеки гост на празника ще бъде зарадван с ръчно изработено на една кука цветче-брошка. Почерпка с лимонови резанки, локум и сокчета ще придадат допълнителен вкус на празника.

 
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ве
    вера
    1 -1
    23:25, 20 май 2019
    Дано пак не плетат простотии , като миналогодишния най-голям терлик май беше. Простотии! Изплете някакви неща за стари хора настанени в старчески домове или за деца от домове. Без грандомании!
Последни новини