Злато за капитана и сребро за отбора завоюваха приложните колоездачи

Изображение 1 от 6

    Със златен медал на Яна Иванова и второ място в отборното класиранесе завърна от гр. Петрич представителния отбор по приложно колоездене на Община Първомай. На  16 и 17 май се състоя турнира от II кръг на републиканския шампионат по правилата на НДПК (за състезатели до 15 години). Победител стана тима на Община Берковица.

    Златото спечелено от Яна осигури на капитанката на тима шампионската титла в генералното класиране в тази дисциплина за 2019 година и подпомогна нейният отбор да затвърди сребърната си позиция.

    „Юнгите” от дублиращият отбор на града ни(с деца до 12 години) изостана на минимален брой точки след отбора на град Силистра и извоюва петото място с явно превъзходство пред отбора на Враца.

    Йордана Тошева и Дани Костадинов се задоволиха с най-тъжното - четвъртото място.  Тодор Асенов затвори зад себе си престижната шестица. Останалите се бориха до край, като само двама от общо 12 първомайски състезатели не успяха да влязат в зоната на точките – десетото място.

    Републиканската надпревара в тази група ще завърши в средата на октомври в град Берковица, където в генералното класиране освен златната Яна, бронзов медал за първомайското приложно колоездене ще донесе и асът Дани Костадинов.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини