Да станат богати със знания се състезаваха в "Кирил и Методий"

Изображение 1 от 4

     На 15.05.2019 г. в залата на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай имаше състезание „Стани богат със знания“. То се проведе  седмица преди патронния празник на училището и бе посветено на светите братя Кирил и Методий.

    Организатор бе старши учителката по история и цивилизации Иванка Йорданова, а участници - ученици от шести и седми клас. Въпросите бяха от областите български език и литература, математика, история, география, химия, физика, митология, биология и други. За всеки участник бяха подготвени по 10 въпроса, различни за различните ученици. Правилата на играта бяха както в телевизионната игра „Стани богат“: право на помощ от публиката, помощ от приятел /възрастен, учител/ и „50 на 50“. Рекламата между участията на състезателите бе заменена с изпълнение на вокалната група с ръководител Ваня Павлова. В публиката бяха учениците от пети да седми клас и учители от училището. Специален гост на състезанието бе г-жа Мария Кьосева, секретар на МКБППМН, която връчи награди на участниците.

      В началото желаещите да участват изтеглиха билетче за реда на явяване. В ролята на водещия влезе Иванка Йорданова, а зад на компютъра застана Николай Николов.

       Учениците разсъждаваха логично, обмисляха отговорите, често пъти по метода на изключване стигаха до верния отговор.  Някои от тях достигнаха до максималния брой верни отговори. Получи се интересен и нетрадиционен урок.

    Най-добре се представиха Георги Иванов и Виктория Николаева от  VII клас и Мирослав Христозов от   VI клас, които получиха 10 точки, следвани от Димитрия Гешева,  Ангелина  Данаилова и Росица  Костадинова.

    Патронния си празник, учениците от ОУ „Св.св. Крил и Методий“ ще отбележат на 22 май.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини