Абитуриентите от ПГСС събраха спомените си в кутия

Изображение 1 от 3

    Кутия събра спомените на абитуриентите от Випуск 2019 на ПГСС „Васил Левски“. В деня когато те се простиха с училищното знаме, по предложение на директорката Росица Генова,всеки написа на лист с какво ще запомни гимназията. Идеята ѝ е след 10 години днешните зрелостници да се съберат, да отворят кутията и да прочетат какво ги е вълнувало на прага на живота.

    Радосвета Казакова – педагогически съветник също поздрави зрелостниците: „Вие сте емоцията в този ден! Емоцията, която всички заедно трупахме през годините на Вашето обучение. Пътят, който извървяхте е шарен, вълнуваш и запомнящ се. Днес, ние Вашите учители, Ви призоваваме да стиснете здраво в шепи тази емоция и зорко да я пазите, да я споделяте и уверени да продължите по пътя си напред!“

    Завършващите бяха подготвени за този ден – всеки клас беше избрал тениски, със специален надпис, но не бяха подготвени за емоциите, преплитащи радост и тъга. От името на всички Иван Иванов благодари на своите учители и пожела на съвипускниците си: „Нека житейската ни реализация е венецът на това, чието начало сме поставили тук!“.

    Абитуриентите предадоха знамето на новата знаменна група: Георги Георгиев, Яна Чобанова и Деница Денева.

    Церемонията по изпращане на Випуск 2019 завърши с песента „Кой уши байрака“ в изпълнение на Иван Иванов и с български народни хора.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини