Сервитьор намери и върна близо половин милион долара на клиент

Сервитьор в пицария в Ню Йорк върна на клиентка чек за 424 хиляди долара, който тя забравила в заведението. За това съобщава Daily News. Изданието допълва, че жената даже не оставила бакшиш, след като хапнала с дъщеря си.

Сервитьорът в италианския ресторант Patsy Армандо Маркадж намерил плик, когато почиствал масата на 4 май. Посетители забравили банков чек за огромна сума. Армандо казва в интервю, че едва не изхвърлил плика с цялото му съдържание, но го забелязал навреме. След това предал чека на директора на ресторанта.

"Има много хора в събота. за малко да хвърля всичко от масата, но забелязах плика навреме. Обикновено оставяме забравените неща в специална кутия, откъдето клиентите си ги вземат. Но не направих това с чек за половин милион долара", обяснява сервитьорът.

Няколко дни по-късно собственичката на чека Карън Винакур, пенсиониран социален работник, се появила в ресторанта и си получила забравения плик. Тя отишла в ресторанта да обядва с дъщеря си, а самият чек бил предназначен за закупуването на ново жилище. Те получили парите от продажбата на старата си къща.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини