Първомайските велосипедисти са без грешка в дисциплината "Първа помощ"

Изображение 1 от 5

    На второ място се класира тимът на Община Първомай в I кръг на републиканския шампионат по приложно колоездене по правилата на НДПК, провел се на 9 и 10 май 2019 г. в с. Челопеч, област София. Отборът ни може да се похвали и със сребърния медал на настоящата националка и негова капитанка Яна Иванова и бронза на „изпитания войн“ Дани Костадинов. В дъждовното време велосипедът на бившата ни национална състезателка Йордана Тошева се подхлъзна и загуби равновесие, което я изпрати на петото място в представителната шестица.

    Вторият ни отбор съставен от млади кандидати за медали (деца до 12 г.), остана на шеста позиция, но спечели надпреварата на БЧК по оказване на първа долекарска помощ. Воден от своите „доктори“ Иван Попов и Тодор Асенов (който стана шести при момчетата), екипът се справи безапелационно със задачите без да допусне нито една грешка при оказване на спешна медицинска подкрепа. Камелия Костадинова (8 място), показвайки добра форма, изпревари всички свои връстнички от „малката група“.

    Отборите ни, с треньори Ваня и Минко Павлови, получиха нов велосипед, като специална награда, определена според критериите на кмета на Община Челопеч г-н Алекси Кесяков. I-ят отбор на Първомай допусна най-малко наказателни точки в дисциплината безопасност на движението – само 30 т. В неговите редици беше  и единственият състезател без наказателни точки при решаване на листовка  -Мирослав Христозов. Най-младият  и смел състезател на състезанието стана 10-годишната Виктория Райкова от II-я отбор.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини