Учителката Гинка Иванова стана „Учител на годината“

Изображение 1 от 3

    Гинка Иванова – начален учител в ОУ „Христо Ботев“ – село Градина стана носител на званието „Учител на годината“ присъдено ѝ от председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева.

    Конкурсът, отличаващ най-добрите учители от синдиката, се проведе за 22 път, в навечерието на 11 май - денят, в който Българската православна църква почита светите братя равноапостоли и първоучители Методий и Кирил. в изключително тържествена обстановка, знаковата церемония по празничното награждаване  обедини десетки учители от цялата страна и официални гости.

    Празникът бе открит с тържествено слово на председателя на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева, а поздравителни адреси поднесоха редица обществени личности.

    Тази година са подадени заявления от 320 български учители. Само една част от тях са достигнали до финала, сред тях и учителката от Градина.

    Гинка Иванова е отличена със специална награда от Янка Такева за професионализъм, отдаденост и новаторство в категорията „Начално образование“, която винаги е била с най-голям брой кандидати.

    Тази награда води след себе си специална покана от Президента на републиката за празничния коктейл на 24 май и връчването на наградата „Неофит Рилски“.

    Гинка Иванова е учител, за когото неведнъж е писано и в Parvomai.NET. Нейни ученици са участвали и носели награди от различни конкурси, а неотдавна класът ѝ спечели първо място в конкурса за най-идейно украсена класна стая по случай 3 март.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Пр
      Прост
      5 0
      11:44, 14 май 2019
      Браво!
    • 2
      Уч
      Учен
      0 -4
      11:45, 14 май 2019
      Голяма работа Виж коментара
    • 3
      Уч
      учуден
      2 -1
      16:39, 14 май 2019
      Поредната сплетня на Ботевия синдикат! Наградата заслужава само и единствено Нина Ангелова! Ама не е удобна на някои хора в синдиката щото много ги засенчва!
      • По
        По-учуден до Учуден
        0 0
        14:06, 19 май 2019
        Вие явно не познавате наградената учителка и не знаете, че тя наистина заслужава тази награда! Аз пък Ви питам: коя е тази Нина Ангелова? На мен това име нищо не ми говори. Но не изказвам мнение относно дали тя заслужава или не. Не е редно да изказвате грозното си мнение само защото не познавате наградения човек!
    • 4
      Пъ
      първомаец
      0 0
      01:03, 16 май 2019
      Теодорка , ти знаеш ли какво е значението на термина " пунктуация " ? Дълбоко се съмнявам.....
    • 5
      Пъ
      първомаец
      0 0
      01:08, 16 май 2019
      Имам чувството , че не си присъствала на нито един урок по граматика - от 1-ви клас , та чак до висшето ,,,
      Апропо...ти имаш ли висше образование , защото не личи от начина ти на изразяване по статиите - препинателните знаци ги ядеш като халва...........
      • До
        до Първомаец
        0 0
        14:01, 19 май 2019
        Теодора има две висши образования, но средното си образование е завършила далече от град Първомай. Вероятно това е причината. И аз не приемам неграмотни висшисти, дори да са математици и информатици.
    Последни новини