Киноложкото шоу в Първомай започна. Най-малката аджилити състезателка е 9-годишна

Изображение 1 от 3

    Състезанието по аджилити постави началото на киноложкото шоу в Първомай. 9-годишната Дивна Иванова от Българския аджилити клуб е най-малката участничка в днешното състезание.  Дивна за пръв път се състезава и ако от първото ѝ излизане на трасето може да се гадае каква ще е кариерата ѝ, то тя ще бъде повече от фантастична, защото 9-годишната фурия премина трасето със своето куче Иса без нито една грешка и в същото време се движеше изключително бързо. Какво ще е крайното ѝ класиране ще стане ясно вечерта, след няколко етапа в състезанието, но тя определено впечатли публиката и съдийката  от Унгария.

    Дивна разказа, че от миналото лято се е заинтересувала от този спорт и той ѝ харесва повече от всичко друго, с което се занимават нейните връстници, а те дори не знаят нищо за него. Семейството ѝ има друго куче, с което са се явявали на изложби и по време на тях тя е харесала аджилити като спорт и се е влюбила в породата Белгийски грифон, чийто представител е Иса. Макар и малка Дивна е наясно, че аджили – това е движение и любов, любов към кучетата.

    Състезанието по аджилити днес започна с представяне на страните, от които са записаните участници – България, Сърбия, Гърция, Турция.

    Утрешния ден от The Dog Show – Първомай 2019 година ще започне с детски концерт в 9 часа. Най-атрактивната част ще бъде  Парада на шампионите – кучетата, печелили награди през миналата година ще дефилират пред читалището, утре от 10 часа.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Пи
      питагор
      3 -2
      08:57, 12 май 2019
      Тедо ква е та мудерна дума джилити ма токува ли та е впечатлила та чак в зъглавието си я турнала. Няма ли българска дума дето да я замени а буковска дума няма ли ни пита ли гуглето да ти подскаже аку ни знаеш кък да го попиташ питай някой който знае иезика на шекспир да ти помогне в пърумай има такъви личнусти коиту са и убщественици нимой така ни узадачавай нас простите ма тедо туй аджилити яде ли се пие ли се како е обясни.
      • :(
        :((
        5 0
        13:02, 12 май 2019
        То Пърумай целогодишно си е арена на въпросното аджилити - много собственици си пускат кучетата да търчат по улиците и площада без каишки, отделно и държавата си пуска безстопанствените да се каращисват с местните. Така че аджилититу ний сне го измислили така да се каже.. :((
    • 2
      Лу
      Лудото Коле
      2 -1
      10:22, 13 май 2019
      Питагоре,
      виж ся,
      хората са културни, европейци са, знаят езици и термини, оупън майндид са, отворени към света - ти ли жа ги учиш как да гУворят?!

      Отделно - КУЧЕШКИЯ ПАНАГИР е едно от събитията, които правят Пърумай "мега известен" по света и у нас.
      ВСИЧКО МОЖЕ ДА Е В БАТАКА, АМА ЩОМ ИМА КУЧЕШКИ ПАНАГИР - ДОБРЕ СМЕ. Това е. Жалко само, че не са споменали Голди, не са му отдали нужната почит, понеже този пес направи град пърумай световно известен. Язък!
    • 3
      Ад
      Аджилититу по Пърумайски
      3 -1
      11:14, 13 май 2019
      В Пърумайску редовну са тринира аджилититу ут низапомнени времина. Събаален кучиту са пуска да са изпикаи на портата на кумшията, да лаи по който мини, да уапи ко може некой и после само са прибира да пази къщата. После викат - уткънало са, излянало ... Излянало само - дръшки! Кот да ги праиш, пърумайци са си селяни в червата.. и кат нема гражданско общество да ги притупи, напраиха от града селу.
    • 4
      Пи
      питагор
      1 -2
      12:39, 13 май 2019
      Чи са културни културни са яз ги знам сичките културтрегери в общинътъ тува ни може да им се утрече ама я нимога да разбирам веке ко ми пишат из тоа сайт затува призувавам тедата и сички културтрегери да снижат малку нивото тъ и не да може да читем и да разбираме. Иначе с кучетата ие многу лесно да са разпраим малку мишкина утрова и сичкуту кучета жа изчезне балабар с думашните дето ходят да пикаят пу улицата без придружител.
    Последни новини