Пожарникари-герои от Нотр Дам обвинени в групово изнасилване и уволнени

Шестима огнеборци, обявени за герои заради потушаването на пожара в парижката катедрала "Нотр Дам", са били обвинени в групово изнасилване, написа британският "Дейли мейл".

Според показанията на 20-годишна туристка от Скандинавия тя в петък се е съгласила да прави секс с единия от служителите след употреба на големи количества алкохол в бар във френската столица. Той е завел младата жена в управление на пожарникарите в южната част на главния град на Франция. Там тя е била подложена на насилствени сексуални действия от страна на шестимата мъже.

Според френското законодателството пожарникарите може да бъдат осъдени на максимум 15 години. Говорител на службата е заявила, че обвинените са били освободени от длъжност.

Огромен пожар избухна в историческата сграда на 15 май. Стихията нанесе огромни материални щети. По-късно френският президент Еманюел Макрон прие около 100 огнеборци. Той ги нарече герои и ги предложи за високи отличия. Според "Дейли мейл" шестимата мъже са били на церемонията в Елисейския дворец.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини