Нов проект дава нови надежди за моста в Крушево

Нов проект, на стойност 589 957,02 лв. с ДДС , за мост над река Омуровска в село Крушево чака финансиране. Той е разработен от Общинска администрация – Първомай. В момента текат процедури за получаване на становища от РИОКОЗ и КАТ.

В проекта „Реконструкция и рехабилитация на стоманен мост на д. Омуровска в село Крушево“ са предвидени два варианта за преминаване на реката когато започнат дейностите. Единият е обходен маршрут, а другият – използване на съществуваща военна конструкция за временен мост. Това решение значително намалява цената на проекта и увеличава вероятността да бъде одобрен от Комисията по бедствия и аварии за финансиране.

Pavomai.net не веднъж е отразявал критичното състояние на моста. Въпреки ограниченията по него продължава да минава селскостопанска и тежкотоварна техника, която го руши и непрекъснато отваря дупки. Местните отдавна сигнализират, че съоръжението е опасно, но пари за ремонта му никога няма.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Юр
    Юрдан
    22 0
    11:25, 7 май 2019
    А мост над река Марица - кога? А пътят за Брягово, дето уж преди две години имаше спечелен проект - кога? Проспаха си четвъртия мандат като юнаци, петият ще е още по-зле. Две тухли не са сложили една върху друга тия четири години.
  • 2
    Кр
    Крушевец
    10 -5
    13:52, 7 май 2019
    Радка и брат й сега на Кмета ли се надупиха за нов мандат. Далавера хубава готвят но няма да стане.
  • 3
    Пи
    ПИТАГОР
    9 0
    14:39, 7 май 2019
    Ем няма да стане ва яз ут куга ви гу разправям а ве кът некви мъймуни дету помнят пу 5 минути съ държите секи път агну ви залъгва с нов пруект и ве като шарани лапате или по точно като маймунски шараня. То ни беше мост нъд марица то ни беше спортна зала то нибеше кот беше и ве сички съ надявате амъ нъцки. Иедно време разправяше на любеновци кък жъ накара тиерна и асталдиту да си възстановят пътя ама нъцки убаче после пак гласуваха за него любеновци мина цял мъндат и пак нъцки изобщу тва пърумайци са гулеми саду мазухисти пу 10 пътя съ спъват в иедна и съща мутика
  • 4
    Па
    Пак тъй
    7 -2
    17:32, 7 май 2019
    Кметът вече ви брои като овце. Идват избори, ще им напишем нещо хубавко и овцете ще ни гласуват по изборите голяму доверие. Аз кат съм и с бесипету и Гергов и с герба и Здравку ще съм все много добре откъм възможности за крадене.
  • 5
    Пъ
    Първомаец
    3 0
    06:29, 8 май 2019
    Че с толкоз пари нов мост ще се направи от стомана и бетон
  • 6
    Yu
    Yur
    3 0
    21:53, 9 май 2019
    Кога ще ремонтира пътната настилка по улиците на село крушево община първомай -Обещават дори имам писмо от Областното управа че след седмица гредер ще ремонтират пътната настилка улиците на село крушево за съжаление останахме излъгани
    • Юр
      Юри
      3 0
      22:00, 9 май 2019
      Този случай ние от село крушево сме принудени като данъкоплатци да съдим община първомай -МПС ТА СЕ РАЗБИВАТ ВЪВ ОГРОМНИ ДУПКИ
  • 7
    Пи
    питагор
    2 0
    08:32, 10 май 2019
    ъм ко като имаш писмо тва писмо си го нарязваш на лисчета слагаш го на един тель в нужника и секи ден го използваш дукато свърши после пишеш ново писмо до обласния управител и тъка дукъту имаш нужда ут гуляма нужда. Те рабутите аку ставали с писма сичку щеше да ие уокей амъ ни стават затва наиесен пак глъсувайте за ангу да ви убещае нещу а ве пак пишете писма аку крушевци бяхте по умни можехте и писмо на папата да напишете да се моли за вас вашите кули улици и каруци убачи и тува ни напрайхте.
Последни новини