Второкласничката Венета Герасимова откри изложба

Изображение 1 от 3

    Венета Герасимова, ученичка във втори клас, откри изложба в Начално училище „Христо Ботев“. Идеята е на художничката Николина Андреева, която казва за работата си с детето,  че  „докато се забавляваме с изкуство, се учим“.

    Училищното ръководство с радост прие да е домакин на 16 творби на Вени. Всяка е на различна тема и са използвани различни техники. Колко е талантлива Венета се вижда веднага – тя не просто съчетава цветове и рисува образи. Тя създава композиции, характерни за далеч по-големи ученици. Освен това, Ники Андреева разказва, че малката художничка прави любопитни интерпретации на различни теми. Показателен пример е виждането ѝ по заданието „Есен“. Вени свързва есента не само с характерните топли оранжево-червени цветове, но и с тъгата. Пречупена през съзнанието ѝ есента е свързана с картина на дете, което наблюдава през прозореца играещи навън деца. Всяка нейна картина е сюжет за разказ.

    Николина Андреева и Венета Герасимова работят заедно вече една година и това дава повод да бъдат показани платната на момичето. Но истинската причина е, че всяка една творба е толкова добра, че трябва да бъде видяна от колкото може повече хора и най-вече от съучениците ѝ.

    Откриването на изложбата е част от честването на 90-годишнината на училището. Днес от 17.30 часа тя ще бъде отбелязана с тържествен концерт в залата на читалище „Св.св. Крил и Методий“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ед
      Един от народа
      0 0
      12:24, 3 май 2019
      В програмата за майските тържества честването е обявено за 17часа,а в статията часът е 17:30.Коя информация е вярна?
    • 2
      Яя
      Яя
      0 0
      13:18, 3 май 2019
      17:30часа
    Последни новини