Tesla рязко намали цените на своите слънчеви панели

Tesla намали цените на всичките си слънчеви панели с цел да спре спада в продажбите на този сегмент. През първото тримесечие на 2019 година са продадени най-малко инсталации със слънчеви панели за последните 6 години.

Общата мощност на продадените панели е 47 мегавата, което е много по-малко от 73-те мегавата за първото тримесечие на 2018 година. В резултат от това Tesla слезе на трето място в рейтинга на ритейлърите на слънчеви панели в САЩ. Тя бе изпреварена от компаниите Sunrun и Vivint Solar. Но въпреки това, бизнесът на Tesla със слънчеви панели е печеливш.

Компанията представи онлайн конфигуратор, в който можем да видим, че масив панели с мощност 4 KW е с цена $7980 след приспадането на федералната данъчна отстъпка в размер на $1,99 за ват, като в отстъпката е включено и инсталирането на цялата система. В зависимост от региона, в който живее клиентът, цената на един ват може да падне до $1,78, което е с 38% по-малко от средната цена в САЩ ($2,85) и е много по-ниска в сравнение с предишните цени на Tesla.

Компанията е направила някои промени. Първият е стандартизация на оборудването. Сега клиентите могат да купуват слънчеви панели със стъпка 4 KW, което е масив от 12 панела. Второ, клиентите трябва да заснемат какъв тип електромери използват и каква е тяхната кутия с предпазители. Досега за тези съвсем лесни процедури се налагаше посещение на служител на Tesla.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини