Откриха 47-те Майски културни тържества в Първомай

    На 1 май – Ден на труда и празник на град Първомай бяха открити традиционните Майски културни тържества.

    Като домакин, кметът на общината Ангел Папазов посрещна десетки гости от страната и чужбина, представители на обществени институции, университети, политически партии и фирми. Всички те посетиха щандовете на няколко ателиета и фирми в общината, разположени в алеите до празнично украсения площад.

    Сред събралите се хора се отличаваха блоковете на мажоретки и спортисти.

    Празникът беше открит с прекрасното изпълнение на „дебърското славейче“ Георги Ангелов на една от най-българските песни „Моя страна, моя България“.

    Кметът поздрави първомайци и подчерта, че празникът се носи в сърцата така както правят децата. Той благодари на всички, които се трудят на различните поприща и с това допринасят за развитието на Първомай и общината.

    Поздрав към първомайци отправи и ген. Константин Попов. Най-напред се обърна към редиците на „усмихнатите, вдъхновени, дисциплинирани деца“.Той благодари за прекрасното изпълнение на Гошко, „защото Първомай със своите деца и трудолюбиви и усмихнати хора е част от красива България“.Генералът подчерта, че първомайци заслужават да празнуват „…просто защото първомайци са добри, защото те са хора, които носят положителна енергия“. Накрая допълни: „ Искам да ви благодаря и да ви честитя празника, да ви пожелая напред и нагоре!“

    Традиционно, по случай Деня на труда и празника на града, кметът Папазов връчи дипломи и плакети. За отлично управление и добри финансови резултати беше наградена д-р Румяна Бойлова - управител на МБАЛ - Първомай и Медицински център I.

    Отличия за принос към икономиката получиха фирма „Инфантис“ и Земеделската фирма „Борислав“. Диплом и плакет получи и д-р Костадин Рамшев, началник на Катедрата по кардиология и интензивна терапия и началник на Клиниката по интензивна терапия във ВМА. Д-р Рамшев е роден на 19 май 1953 г.  Защитил е пет специалности. Има множество титли, сред които членство в Българската национална академия по медицина, в европейските дружества по хипертония и кардиология, почетен член е на асоциацията на завършилите колежа на НАТО в Рим и носител на почетен знак „Български лекар“. Най-важната титла, както каза кметът Папазов, „ е човек с главно „Ч“.

    Факелът с огъня на 47-те майски културни празници беше предаден от Георги Ангелов и мажоретки от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ на кмета на общината.

    Първи в културната програма бяха музикантите и танцьорите от ансамбъла на АМТИИ – Пловдив.


    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      СА
      С Ангу за никъде
      16 -4
      14:34, 1 май 2019
      Казано от Ангу-"В събота срещу неделя се поздравихме с Честито рождество Христово "-след подсказване последва- Честито воскресение Христово .Последва реч изпълнена с хвалби, предназначена за хора които не живеят в града и това на фона на идващ от църквата камбанен звън на умряло.А в наскоро оповестена статистика за намаляване на населението в общините , управляваната от Папазов община е на едно от челните места по този показател.
    • 2
      Ве
      Ветеран
      17 -4
      14:48, 1 май 2019
      Всичко хубаво празник на труда ем те червени балони пак показват града кой го върти и за ко е на то хал много притеснени спокойно града е червен и без балони за тва така ще пустее и тъпее.
    • 3
      Ре
      Редник
      9 -5
      18:24, 1 май 2019
      Герберската пасмина беше налазила града. То не бяха депутати, областни лидери и вся сволач. А за капак на всичко докторката наркозависима беше в комунистическо червено. А кметя мазен се лигави ту на ляво ту на дясно ту в говнот.... прясно....повърня
    • 4
      От
      Отврат
      11 -3
      20:01, 1 май 2019
      В името на голямото крадене ГЕРБ и БСП се врекоха във вечна дружба и тръснаха хоро с отрочето си папаз.
    • 5
      От
      Отврат 2
      9 -1
      00:30, 2 май 2019
      Папазов ще е кандидат на Герб на месните избори есента и за това днес имаше пълна сцена с гербави. Папазян ще бъде обладан.
    • 6
      До
      Доктор
      5 -10
      03:04, 2 май 2019
      За първи път на откриването на Майските културни т... Виж коментара
      • Пъ
        Първомай
        1 -5
        07:41, 2 май 2019
        Прав(а) сте - грешката е моя и се извинявам. Виж коментара
    • 7
      Пи
      питагор
      10 -2
      06:40, 2 май 2019
      Никак ни ие убидно а многу правилну ие пустъпила моята учиничка тедиту. Закото сига утчитат некви пичалби а след 5-10 гудини пърумайската болница ще ие с незавидния статут на заторена болница пуради липса на персунал. Щоту аку на някой ут читящите се е наложилу да ползва услугите на болницътъ щеше да знаие че 90% ут сестрите са на преклонна възраст и иединствената разлика между тях и болните възрастни хора е тува чи са с манти и бият инжекции убачи тува няма да продължава дългу.
      • 11
        1111
        2 -3
        12:59, 2 май 2019
        Поредното тъпо изказване.
    • 8
      Де
      Дедовия
      15 -2
      06:41, 2 май 2019
      Че как няма да е кандидат на ГРОБ?!? Дали са му ултиматум ...или си с нас или те даваме на прокуратурата.А той човечеца (кмета) с крехка,продажна ,жалка и примитивна душица...какво да прави???Навежда се и на тях естествено .Анго, свалят ли те от кметското место ,ще ти разнищят всичките ти далавери и хората по улиците ще те плюят в лицето...запомни го И тогава определено няма да си мислиш,че вали ,както мислиш сега .
      • Пи
        ПИТАГОР
        7 -1
        10:02, 2 май 2019
        Чи и ся може да го плюете ва кой ви забранява убачи като ви кажи здрастииииии и приглъщате плюнкята си и аку пустояну сте окулу него къту ония кукони в общинътъ цял ден с плюнки жъ съ храните един вид жъ заторите цикъла.
      • Уй
        Уйковия
        8 -2
        13:59, 2 май 2019
        Катето и Миткуф са се взели и ще си правят отроче - Папазчо - вечния (този път герберастки) кмет. Вулгарното порно .
    • 9
      12
      123
      12 -2
      08:39, 2 май 2019
      БСП-то се смалява, електоратът оредява.
    • 10
      На
      напред другари
      9 -3
      09:17, 2 май 2019
      А на другаря Митков костюма отеснява!
    • 11
      Гл
      Гласът на Хората
      3 -1
      10:58, 2 май 2019
      Гласът на Хората поздравява всички хора с Деня на труда - 1 май.
      Който рАботи, гладен няма да остане. Който не рАботи....ясно!
      Поради огромния интерес на хората, Гласът на Хората обявява: "всеки ден - ден на труда", поради което през следващите 5 дни няма да рАботи.
      Честит празник!
    • 12
      Пи
      Питам
      4 -4
      17:22, 2 май 2019
      Вий Герба като сте я закъсали за кадри отговарящи на вашите изисквания, да са хем дебилни, хем евтинопродажни и зависими от субстанции и чужди влияния, що плюхте ангела Ангел, КАТ ви беше толкоз удобен и на сърце?!?
      • !
        !
        5 -1
        19:04, 2 май 2019
        Щото той НЕ Е "дебилен, хем евтинопрадажен и зависим от субстанции и чужди влияния, ама изобщо.
      • Пи
        питагор
        4 -3
        19:20, 2 май 2019
        Ъм те кадряту на герб са бетер тя изисквания куито си написал ва затва ангу ги бахта на два избура кату маче у дирек при пулужение чи герб управлява стрънътъ. Яз едно време нали ви казах чи средния иешелон на герб веке са озверяли за власт и местенца в общинътъ и от герб съ съгласни на сичко да няма дрязги в структурата щоту аку ангу и комунягите ги бият пак жъ съ разпедне структурата ва и жъ станат за смях а сига къту подкрепят тайничко ангу и ангу жъ е сит фитлето цял и герб жъ седнат и те на трапезата.
    • 13
      ИП
      и пак , и пак
      7 0
      21:19, 2 май 2019
      С гарберастката подкрепа Папаз ПАК ще е кмет , но Пак няма да е от управляващите.
    • 14
      Пр
      Прост!
      5 -9
      12:45, 3 май 2019
      Прекрасно откриване! Виж коментара
      • 22
        22
        4 0
        13:43, 4 май 2019
        Хляб и зрелища, докато Ви клатят.
    Последни новини