Едва 5 са точките в дневния ред на сесията

Едва 5 точки има в проекта за дневен ред на редовната сесия на ОбС – Първомай. С най-голямо обществено значение е разглеждането на финансовите отчети на Медицински център 1 и МБАЛ – Първомай и разпределението на дивидента, който представлява 20% от печалбата на дружествата.

Внесеното предложение е тези средства да не се разпределят, а да останат в бюджетите на медицинските заведения, за да бъдат използвани при обезпечаване работата им. Размерът на дивидентът на МБАЛ – Първомай е 18 603,50 лв., а на Медицинския център – 1 750,19 лв. Средствата ще бъдат използвани като част от средствата за съфинансиране на проекти за енергийна ефективност на сградния фонд на здравните заведения.

Съветниците трябва да вземат решение,  с което да актуализират състава на Обществения съвет за оказване на помощ при извършване на дейностите по социално подпомагане и контрол по осъществяването им. Председател на този Съвет беше Ружди Салим, който е с прекратен трудов договор. Мястото му ще бъде заето от настоящият зам.-кмет Димитър Недев, в чийто ресор са социалните услуги. Заедно с промените в състава, Димитър Недев внася и Годишен план за изпълнение на Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в община Първомай.

Към предложените 5 точки ще бъде добавена и една за утвърждаване на списъка със съдебни заседатели.

Редовната сесия на Общинския съвет ще се проведе днес от 17.30 часа в Пленарна зала на Общинска администрация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Д-
    Д-р сик
    13 -1
    08:55, 24 апр 2019
    Това е сесия която трябва да се проведе само и само съветниците да регистрират присъствие за да си получат незаслужени заплати.Цитат на истинския Питагор-"Животът е като представление-в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места"
  • 2
    Лу
    Лудото Коле
    1 -2
    10:16, 24 апр 2019
    Внасям за разглеждане ТОЧКА № 6.

    През 2018г. населението на гр. Първомай намалява с 207 души.
  • 3
    Лу
    Лудото Коле
    1 -2
    10:17, 24 апр 2019
    Кога ще разгледаме внесената от мен точка № 6 за постоянното намаляване на населението в града?
  • 4
    Пи
    питагор
    5 -1
    10:18, 24 апр 2019
    а ся дъ ти каже нещо и дяда ти питагор жуота ни е никакву придставление не съми си измисляме и режисираме придставления и после набядаме жуотя чи нъ е прицакал. Ся ти жъ кажиш пак чи приказвам с фуя си убаче се замислете да ричем за миналия парламент кой въ би приз ръките в тъмната стаичка да избирате поялници терористи ирландци и темпудобни нима те са виновни че ве ги напрайхте актьори в миналия тиатър на общинския съвет ама ни съ. В сигашния парламент е същуту затува по дубре нимойте да гласувате да си губите времету по дубре сичкото кмет и общински съвет да са избира ут фиганяту щото е видну че не сме неспусобни да избираме читави актьори демек лоши режисоьри сме веке 30 гудини колко жъ чакаме още 300 ли затува да идват фиганяту и да съ свършва.
    • СА
      с Ангу за никъде
      15 -2
      11:49, 24 апр 2019
      При цялото ми уважение към тебе ,това си е тролене в полза на Ангу и сегашното статукво..Опорната точка ,че Ангу пак ще спечели изборите масово се разпространява и работи..На мен ми се струва,че от това по лошо управление на общината , не е имало и не може да има .И ако това продължи най-добре е фиганите да дойдат.
    • Пи
      ПИТАГОР
      7 -1
      12:48, 24 апр 2019
      Явааааааааа най накрая да прочета нещо което показва чи има хора куиту мислят убаче веке е късну никой в тоя град ни разбра че не се едно съ движим във влак без спирачки пу надолнище и кугату иедно време преди 30 гудини можеше да се спре влака не си играехме на пулитика и ефтину забугатяване подлизурство сплетничеству и къту едни дица упианени ут димукрацията си мислехме чи сичко можеим да прайм сига убаче влака ие набрал скоруст и ришение на прублема няма иединственото решение са фигяняту което много правилно си забелязал а за нас ришението е ясну намира се близу ду фиганяту веке никой ни може да ни спаси.
  • 5
    По
    Посоки
    4 -3
    12:28, 24 апр 2019
    Никакво "тролене" не е Питагоровите думи ,а си е реалността и истината от която тъй много се страхувате.Не бойте се тя не хапе, прави те свободен.Карате да се замислиш и да постъпиш правилно.Подсказва правилният избор.И в никакъв случай не те задължава.Разбирате ли?
  • 6
    Ло
    Лорд Е. Минчев
    3 -2
    22:50, 24 апр 2019
    Следващият кмет, намазан обилно с лубрикант по кръглите си части, ще проповядва само любов и просперитет на града!
  • 7
    Пи
    питагор
    3 -2
    08:24, 25 апр 2019
    тува е хубаву и в духа на европейския либерализъм ама няма да стани няма да му достигне лубриканта куличествено закото най малку 80% от избирателите ще го пожелаят сексуалну а толку лубрикант низнам дали има в търговската мрежа а на плюнкята ни може многу да съ разчита.
  • 8
    Хо
    хоризонт 0
    3 0
    13:16, 25 апр 2019
    Лубрикантчо, ще подсигури балотажа на Ангу, а след това герберастки ще го подкрепи в замяна на замкметско място. Въпроса е колко 18 -19 годишни ще бъдат замесени в тази педерастия
Последни новини