17-годишен фрийрънър се заклещи между две сгради в Пловдив

17-годишно момче падна в процеп между две сгради и се заклещи при опит да се покатери по фасадата на Драматичния театър в Пловдив, съобщиха от пожарната в града. Сигналът за инцидента е подаден около 21.20 часа в сряда.

Ученикът се опитал да се изкачи по фасадата на театъра откъм улица „Найден Геров“. Инцидентът е станал снощи, около 21 часа, на улицата зад театъра. Там момчето е започнало дръзко катерене по Драмата, но се заклещило в тесен процеп между две сгради.

В 21:20 бил подаден и сигнал до пожарната. Съобщено било за заклещен между две сгради младеж, уточни говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев. 

На място бил изпратен екип на сектор „Специализирани оперативни дейности“, който успял да извади момчето. То е транспортирано в лечебно заведение заради леки наранявания.

Момчето е практикувало екстремно скачане, катерене и преминаване през градски препятствия. Заниманието е популярно като „фрийрън“ и набира всепо- голяма популярност сред тийнеджърите след игралните филми „Ямакаши“ и „Предградие 13“.

По дефиниция „фрийрън“ съчетава дисциплините „паркур“ и „стрийт трикинг“. В „паркур“ елементите се ограничават, като без излишни движения се постига по-бързото преминаване на дадено трасе или препятствия. При „фрийрън“ ограниченията са премахнати и на фокус е по-ефектното преминаване на трасето

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Михалванич
    2 0
    18:08, 21 апр 2019
    Е накрая какво стана живо лби е това ГОВЕДО
Последни новини