Григор Димитров среща Надал за място в четвъртфиналите в Монте Карло

За втора поредна година мастърсът в Монте Карло противопоставя Григор Димитров срещу най-успешния тенисист на червените кортове в историята - Рафаел Надал. След като преди 12 месеца се срещнаха в полуфиналите на първия голям турнир на клей, днес двамата влизат в спор за място в четвъртфиналите.

Двубоят между Димитров и Надал е трети на централния корт "Рение III" и ще започне около 16.00 часа българско време. Срещата може да проследите на живо с "Дневник", а в България ще бъде предавана пряко по "Макс спорт 1".

Програмата стартира в 12.00 часа с битка между две от изгряващите звезди на тениса - Даниил Медведев и Стефанос Циципас. След тях на корта излиза световният №1 Новак Джокович, който ще играе с единствения американец в турнира - Тайлър Фриц.

Димитров и Надал ще се изправят един срещу друг за 13-и път. Носителят на 17 титли от Големия шлем има огромно предимство, като е спечелил 11 от мачовете помежду им, включително последните четири.

Преди година испанският тенисист спечели категоричен успех с 6:4, 6:1 по пътя към 11-ата си титла в Монте Карло.

Двамата имат общо четири мача помежду си на червени кортове. В тях световният №2 е записал четири победи и е загубил само един сет - в четвъртфиналите в Монте Карло през 2013 г. Единственият успех на българина дойде на твърдите кортове в Пекин през 2016 г.

"В четвъртък предстои още един добър тест срещу Григор. Ще видим какво ще стане. Със сигурност трябва да играя добре, за да спечеля", каза Надал в навечерието на 13-ия си двубой срещу най-добрия български тенисист.

В понеделник испанецът изигра първия си мач на клей за 2019 г. Той се завърна на любимата си настилка по впечатляващ начин, като разби намиращия се в отлична форма от началото на сезона Роберто Баутиста Агут с 6:1, 6:1 за 77 минути.

Надал е в серия от 16 поредни загуби в Монте Карло и е спечелил 68 от 72-а мача, които е изиграл в княжеството.

Последната му загуба в този турнир беше в полуфиналите през 2015 г. срещу Новак Джокович.

Димитров, за когото мастърсът в Монте Карло е най-успешната надпревара на червена настилка, също започна успешно сезона на клей. Той срещна доста трудности в мачовете си срещу Матео Беретини и Ян-Ленард Щруф, но ги спечели без загубен сет.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини