Кметът на Созопол подаде оставка

Кметът на Созопол Панайот Рейзи подаде оставка. Това свое решение той е съобщил в присъствието на председателя на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов.

Освен от кметския пост Рейзи подава оставка и като член на ПП ГЕРБ. Това свое решение той аргументира с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него.

Рейзи подчерта, че с този свой личен акт иска отново да покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона.

Вчера Рейзи беше отстранен от длъжност кмет на Созопол по настояване на Спецпрокуратурата заедно с главния счетоводител на общината Златка Мусева.

Двамата са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Според държавното обвинение Рейзи и Мусева са източили близо 2 милиона лева от общинския бюджет, като присвоените пари са били предназначени за строително-монтажни работи.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини