Да целунеш Джени: Комисия в САЩ решава за лиценза на Кубрат Пулев на 14 май

Калифорнийската комисия по спортните въпроси ще се събере на 14 май, като една от точките в дневния ред е професионалният лиценз на боксьора Кубрат Пулев.

Това разкри Вероника Хармс, заместник-председател на организацията (California State Athletic Commission).

Това сдружение разпростира законите си за боксови двубои на територията на цяла Северна Америка.

Разглеждането на въпроса идва след скандала, който се завихри сякаш от нищо след видеоинтервю на Кубрат пред репортерката Джени Суши от медията Vegas Sports Daily, последвало победата му над Богдан Дину в неделя сутринта в Коста Меса, Калифорния.

„Калифорнийската атлетическа комисия може да допуска само спортни прояви, на които всички състезатели, репортери и фенове са уважавани, независимо от техния пол – каза Хармс в обръщение. – Разглеждаме този инцидент изключително сериозно."

Следващото заседание на комисията е на 14 май и Джени Суши вече обяви, че ще присъства. Кубрат Пулев също ще бъде принуден да е там, защото решението е изключително важно за бъдещите му планове в професионалния бокс. Там трябва да защити правото на този лиценз и да има възможност отново да се бие на територията на щата Калифорния, както и в какъвто и да е мач, организиран по правилата на Association of Boxing Commissions (ABC).

Ако лицензът му бъде отнет, той няма да може да се бие в Калифорния, но това ще се отрази и на имиджа му за цяла Америка. Други щатски комисии вероятно също ще го спрат от мачове, защото общата за всички организация ABC има определени правила при такива случаи.

А това е новият пазар, който целият мениджърски екип около него търси, включително легендарният промоутър Боб Аръм и неговата агенция Top Rank.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини