Мила Георгиева ще ни представя на националния кръг по спелуване

Изображение 1 от 2

    Жадувана 4 години победа постигна Мила Георгиева- ученичка в 7 клас на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Мила е четирикратен победител в училищния кръг на състезанието по английски език “Spelling bee”.  4 години тя представяше училището си на регионален кръг, а миналата остана на крачка от първите две места, които дават право на участие в националния кръг на състезанието. По регламент тази година Мила за последно да се яви на състезанието. Вчера тя успя да победи останалите 29 претенденти за място в последния кръг и на 21 април ще представя училището, Първомай и Централен южен район на националния кръг.

    Мила премина безупречно през трите кръга на състезанието. Първо се справи със спелуването на думите от списък със 700 думи. Продължи в следващия етап, в който участниците получиха думи на български и трябваше да ги преведат на английски език, преди да ги спелуват. А последният кръг бе с  думи, които не са в списъка.

    Не по- малко горда от победителката беше и учителката ѝ по английски език – Анета Лозева. Тя сподели, че след положените усилия, Мила напълно е заслужила мястото си сред 30-те най-добри в България.

    Преди началото  на състезанието за победителите в училищните кръгове се проведе състезанието на техните подгласници.  На него достойно се представи седмокласника Боян Славов.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини