Sony Xperia 4 ще замести Compact серията от смартфони на компанията

Изображение 1 от 2

    Японският производител въведе интересна промяна в наименованието на смартфоните си с премиерата на Xperia 1 и Xperia 10 и 10 Plus. Както мнозина анализатори предварително прогнозираха Sony се въздържаха от премиерата на смартфон с бранда Compact. Toзи факт закономерно повдигна въпроса дали това не е края на популярната серия. Все пак се оказва, че плановете на Sony с пазара на смартфони са малко по-различни и са свързaни с премиерата на Xperia 4.

    Въпросното устройство ще е позиционирано в средния ценови клас и ще се превърне в наследник на "Compact" линиятa на Sony. Нова информация на Esato разкрива малко повече детайли за Sony Xperia 4. Оказва се, че новият смартфон ще запази широчината от 65 милиметра на представителите на серията "Compact", но ще добави към тях съотношението на екрана от 21:9. Тази характеристика е една от най-отличителните функции на Sony Xperia 1, 10 и 10 Plus.

    Sony Xperia 4 ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 710 процесор и няма да разполага с класическия 3.5-милиметров аудио жак. Смартфонът ще е с дебелина от 8,3 милиметра, което ще го направи по-тънък от Sony Xperia XZ2 Compact и ще работи с Android 9.0 Pie. Все още не разполагаме с информация за останалите технически спецификации, както и кога Sony планират да стартират продажбите на Sony Xperia 4 в Европа.

    Източник: digital.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини