Нашествие на самолети над Кърджали, пилоти в защита на кърджалийското летище

    Нашествие на самолети над Кърджали се случи вчера.Пилоти от няколко града на България летяха над града в подкрепа на запазването на летището на областния център. 4  двуместни машини  и 8 пилота демонстрираха ползата Кърджали да има аеропорт. По покана на председателя на Аероклуб Кърджали Сабахаттин Гьокче , прилетяха пилоти от клубовете от София, Габрово, Велико Търново и Пловдив. Сред тях бе и председателят на  Сдружението на авиокубовете в страната Иван Костадинов.

       За Кърджали бг вести Костадинов подчерта, че унищожаването на летището в Кърджали и превръщането му в Индустриална зона е неразумно. Навсякъде малките летища се предоставят за ползване на  авиоклубовете. Все по-разпространени стават хибридите между самолети и автомобили. Те също се нуждаят от площадки за излитане. Малките самолети пък са на цени достъпни за все повече хора.

    Държавата ще извърши голям грях, ако  унищожи летището в Кърджали,  категоричен бе Иван Костадинов.Той е неговите колеги отбелязаха, че няма другаде в страната такава панорама,на която да се наслаждават от птичи поглед.

    Пилотите бяха в Кърджали за да обсъдят четвъртото издание на мероприятието „Криле над Кърджали”, което се организира от Авио клуб Кърджали съвместно с Ротари клуб. Тази година то ще бъде през май. Очаква се силен интерес от кърджалийци. Ще пристигнат 10 машини. Както и вчера,така и през май ще бъде осигурен коридор от РВД.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Го
      Гого
      1 -5
      09:45, 18 мар 2019
      Да се даде на концесия на Турция! Само така ще се... Виж коментара
    • 2
      Са
      Самолета
      2 0
      16:46, 18 мар 2019
      турчин Българин не храни.
    Последни новини