34 °C

Breaking.bg: Заради парите на мюфтийството радикални ислямисти разпалват религиозна война срещу църквата

Анонимен сайт лъже, че ЕК разследва финансирането на Българската православна църква и ще спре парите на България

Анонимен сайт, вероятно на радикални мюсюлмани, опитва да разпали религиозна война в страната покрай скандалите около дълговете на мюфтийството и опрощаването им от Народното събрание. За това са алармирали читатели на Breaking.bg, съобщава сайтът.

Става дума за Rodopite.net, който претендира да е „гласът на народа от Родопите“. В материал от 12 март сайтът твърди, че Европейската комисия е започнала разследване на финансиране на църквите и манастирите в България, финансирани по Програма за развитие на селските райони-ПРСР.

„Европейската комисия може да спре парите, ако се докаже, че средства за християнското вероизповедание са давани при Дискриминация на базата на етнос и религия съгласно Директива № 2000/43/EC . Това според анонимният сайт бил съобщил Началника на Дирекция „Правосъдие и потребители”в Еврокомисията Шаболкс Шмит.

Разследването било започнато след жалба подадена в ЕК, от мюсюлмани от България.

„Както е известно, за последните 10 години по мярка 322 от Програмата за Развитие на Селските Райони в България са напълно обновени и ремонтирани стотици църкви и манастири за около 100 милиона лева. Това Европейско подпомагане за християнските храмове продължава и през настоящия програмен период.

Въпреки, че по заглавие тези мерки за Европейско подпомагане предполагат да се подпомага и финансирането на нехристиянските храмове, то към момента не е установено да е подпомаган ремонтът или обновяването на нито една джамия или месчид в България… Мюсюлманите се обосновават с това, че мюсюлманите в България са били над 20% от населението на страната, т.е. над 20% от добавената стойност в икономиката и над 20% от данъците се плащали от мюсюлманите“, пише още в статията.

Това е явно фалшива новина, без автор, както и самият сайт, който няма посочени собственици. Такъв служител Шмит не съществува в Еврокомисията.

Това обаче не е единственият материал срещу християнството в този радикален сайт. На 12 юли 2018 г. има подобна статия със заглавие: „Десетки милиони Европейски евро за църквите и само подаяния от бедните за джамиите в България“ (Заглавието и правописът за автентични б.р.).

В деня на националния празник 3 март т.г. Rodopite.net публикува материал със заглавие: "Ферманът за Босна на Султан Фатих-Мехмед Хан“. В него се твърди, че християните в Османската империя били свободни още от 1463 г., векове преди Декларацията за правата на човека от времето на Френската революция, Конституцията на САЩ и създаването на ООН.

Сайтът е откровено протурски, антихристиянски и проповядва радикален ислям.

Източник: breaking.bg


Източник: breaking.bgКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 26.05.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини