Предизвикателство провокира почистването на замърсени зони

Две снимки на млад мъж предизвикаха лавина от дейности за почистване на замърсени места.

Байрон Роман е публикувал във фейсбук снимка на която е седнал на място, с разсипани отпадъци. Следващата снимка е на същото място, но то е почистено. Младият мъж  е сред чували, в които очевидно са събрани същите тези отпадъци. Текстът под снимките гласи: „Ето едно ново #предизвикателство за всички вас, отегчени тийнейджъри. Направете снимка на зона, която има нужда от почистване или поддръжка, след това направете снимка, след като сте направили нещо по въпроса, и го публикувайте.“

За изненада на самия Байрон, той е засипан от снимки. Предизвикателството му се превръща във „вирус“. То е публикувано на различни платформи в интернет, като една от тях е събрала над 400 000 харесвания.

От последвалите публикации на стената му, става ясно, че той не е очаквал такава реакция. Но мнозина са приели сериозно хвърлената ръкавица и са се задействали.

Ако някой иска да отговори на предизвикателството му, искаме да го уведомим, че в Първомай и общината има много подходящи места – около почти всички населени места, по поречията на реките и някои „залутани“ долинки.

Байрон моли да не му пращаме вече снимки, но Parvomai.NET с удоволствие би ги публикувал.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    ..
    ...
    13 0
    12:36, 11 мар 2019
    А общината приема ли предизвикателството му?
  • 2
    Па
    Папи Балабанов
    9 0
    18:50, 11 мар 2019
    Общината приема предизвикателството. Ще разкрие още 32 нерегламентирани сметища към вече съществуващите 412. Обещаваме, че чрез новата обществена поръчка ще отделим средства за мерцедеси на нашият благодетел, които ще разкрива работни места в града ни. Обявена заплата за първомайци по 600 лв, а за украйнци 1200.
    Идват избори - не забравяйте да ускорите и без друго сигурната ***** ** град Първомай, кото гласувате за мен. Ако въобще не гласувате - пак ще ми направите услуга.
    Благодаря предварително.
Последни новини