Кмет и кметица искаха прошка от караджаловци

    С думи за прошка се обърнаха към караджаловци кметицата Марияна Колева и общинският кмет Ангел Папазов. „Искам прошка от Вас за разбитите улици“, каза Папазов и даде дума, че с парите от местния бюджет ще се опитат да ги ремонтират. Така започна традиционният карнавал в село Караджалово, който се провежда всяка година, ден преди Сирни заговезни, организиран от Община Първомай и кметството на селото.

    Атракция тази година бяха кукерите от група „Везеница“ – Асеновград. Те впечатлиха присъстващите не само с костюми и игри, а и със забавна сценка и изпълнение на гайди.

    Най-нетърпеливи бяха децата-участници в карнавала. Пред журито шестваха много принцеси, мексикански мариачи, нинджи, кукли „Барби“, шерифи, папа, кардинали, един крал, който нищо не беше открал и други любими детски герой.

    В програмата се включиха и фолклорния състав на селото и техните гости от Езерово, танцуваха „Денсинг гърлс“ от Градина, „Евридика“ – Искра и „Хорцето“- Караджалово, водени от неуморимата Донка Тодорова.

    Празника завърши с хоро около големия огън, който трябваше да изгони лошите сили.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Гл
      Гласът на Хората
      3 -3
      12:47, 10 мар 2019
      Вчера по новините Премиера защити интереса на хората (да не каже пак Питагор, че поради политически пристрастия, Гласът на Хората не подкрепя добрите действия). Г-н Борисов каза, че ценностите на поповете и ходжите трябва да се инсталират според родните интереси, а не отвън, иначе има риск, духовните водачи да призоват хората към насилие. Разбира се, за това трябва да им се плати, но така самите свещеници и имами ще инсталират у хората правилните ценности. А какво ли мисли Бог по този въпрос! Гласът на Хората мисли, че всичко хора трябва да поискат прошка, а Бог ще реши. Гласът на Хората дава прошка на Кмета.
    • 2
      Ба
      Баба Марта.
      13 0
      16:57, 10 мар 2019
      Безсрамие г-н кмете. Гьонсуратлък. Не ти прощаваме. Иди във историята вече иначе те чака Тричане.
    • 3
      На
      Нагъл
      12 0
      18:29, 10 мар 2019
      Всички граждани на общината търпим вече 15 години наглостта на кмета. Единственият ми спомен за ремонт на улици беше преди доста години, когато се извърши ремонт на шест улици по програма. Става въпрос за няколко улици, които бяха в добро състояние и с малко ремонт, можеха да се "усвоят" повече пари. Всичко друго е в плачевно състояние. Празни обещания. Ако е можел нещо да направи, да го е направил. За 15 години, ако не е разбрал какво и как трябва, да се маха. Не да иска прошка, че вече много изнагля.
    • 4
      Пи
      ПИТАГОР
      6 0
      07:35, 11 мар 2019
      Жъ му спростите ва нимойте така катигурично съ изказвайте. За ангу сирните заговезни жъ дойдат на иесен кугату ве жъ му проситите убаче в тъмната стаичка кугату гласувате. Тугава хем жъ му простите хем може да отделите 1-2 минути в тъмната стаичка да се изпувядате.
    • 5
      Лу
      Лудото Коле
      9 0
      08:29, 11 мар 2019
      За ко да му прощаваме? Че толкова години е безхаберен ли? Който иска да му прощава....
    • 6
      66
      666
      8 0
      09:45, 11 мар 2019
      Къде са младите хора от града ? Защо ги няма ?
    • 7
      Сл
      СЛАВА НА ВЕЛИКИЯ ПАПАЗОВ
      5 -8
      20:05, 11 мар 2019
      Г-н папазов няма нужда да се извинява улиците в съседни общини са в много по-лошо състояние за 16 години управление г-н кмета много постигна
      • СА
        С Ангу за никъде
        9 -1
        10:53, 12 мар 2019
        От това по- лошо и некадърно управление , не е имало от съществуването на общината!
    • 8
      Гл
      Глас от тълпата
      5 0
      00:31, 13 мар 2019
      Леле... по заглавието си представих следния сценарии от монолог:
      - Прощавайте, драги ми съграждани, че 15 години ви крадох, лъгах и мамех.. Дай боже още един мандат да ми гласувате, да ви покажа колко съжелявам !
    Последни новини