Историческо: Алберт Попов се класира за финалите в Световната купа

Алберт Попов постигна историческо постижение. Макар и да не завърши в първия манш на последния за сезона слалом от редовната програма на Световната купа в Кранска гора, Попов си осигури участие на финалите на Световната купа.

Те ще се проведат в Солдеу (Андора) през следващата седмица и в тях ще участват най-добрите 25 от всяка дисциплина през сезона.

Днес Попов остана извън точките, но въпреки това в генералното класиране е 21-и с 95 точки и по този начин си осигурява участие в слалома на най-добрите в Андора, който ще се проведе следващата неделя.

Финалите на Световната купа се провеждат от 1993-а година насам, а Алберт се превръща в първия българин, който ще участва в тях.

Относно днешното състезание, Попов сподели, че лошата писта е помогнала доста за отпадането му.

"Стартирах с 20-и номер, по трасето вече имаше доста дупки, пропадна. Времето не позволи теренът да стегне добре през нощта. Направих една голяма грешка в началото, пистата ме прецака, но въпреки всичко продължих. Имах шансове въпреки това да вляза в Топ 30. Но долу поредната дупка ме извади от трасето и не завърших", допълни той. 


Камен Златков зае 35-о място в първия манш, като изостана само на 0,16 сек от влизане във втория. На 11 март Попов и Йоан Тодоров ще стартират в Кранска Гора в гигантския слалом от финалите на Европейската купа. След това Попов заминава за Солдеу. Тодоров и Камен Златков пък ще участват на 12-и и в слалома от финалите на ЕК в Кранска Гора.  

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини