12 °C

В Дебър се стягат за кушиите

Община Първомай, кметството в квартал Дебър и местното читалище „Пробуда“ и тази година подготвят емоционално отбелязване на Тодоровден. По църковен календар празникът е на 16 март.

Организаторите очакват всички желаещи да присъстват на кварталния стадион от 11 часа.

„Конският Великден“ ще започне с водосвет и включва фолклорна програма и спортни игри. Акцент ще бъдат традиционните кушии - надбягвания с магарета, коне, яздени и впрегнати в каруци и двуколки. Победителите ще получат парични награди. Предстои да бъде избрано най-красивото магаре и най-красивия кон, за които има определен по чувал със зоб.

И тази година финал на тържествата ще постави футболната среща.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Гл
    Гласът на Хората
    3 -6
    12:11, 8 мар 2019
    Гласът на Хората предлага на организаторите да преобразят каруците като древноримски колесници, а каруцарите да се пременят като римски легионери. Ездачите без колесници могат да играят индианци, при това без специална екипировка - събличат се до кръста и готово.
    Гласът на Хората си пада по кушиите.
    • 12
      123
      1 -1
      19:43, 9 мар 2019
      прав си!Вместо да вървят в бъдещето първомайци благодарение на разни нищонеправещи задълбават в миналото и сигурно там ще си останат.
  • 2
    Да
    ** ** **** Първомай
    2 -3
    14:41, 9 мар 2019
    Гласът на хората скоро ще бъде хакнат и ще спре да троли и спами нет въздуха
  • 3
    Пр
    Просветен
    10 -1
    01:24, 10 мар 2019
    Вместо да се дават излишни пари за подобни мероприятия на които вече ходят само ц*****, по-добре да се вложат в спортна проява за ученици от всички училища в града.В Първомай има много деца със заложби, НО не могат да се изявят без да има събития и мероприятия със съответните стимули !!!!

Случаен виц

Последни новини