13 °C

Безплатни профилактични прегледи предлага АГО - Първомай

В месеца на жената Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Първомай отваря врати за желаещите да си направят профилактични прегледи  с оглед скрининг за рак на маточната шийка и рак на гърдата.. Така акушерки и гинеколози от Първомай се присъединява към движението за борба с рака.

Прегледите ще се провеждат от 7.30 до 9.30 ч. всеки работен ден на месец март, след предварително записване на тел. : 0896835154

Ранните стадии на рака на маточната шийка и рака на гърдата не са придружени с клинични симптоми. Заболяванията се проявяват едва в напреднал стадий, когато шансовете за успешно лечение са значително по-ниски. Именно липсата на симптоматика води до тъжната статистика, че всяка една минута в света умира по една жена с късно поставена диагноза.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Гл
    Гласът на Хората
    3 -2
    08:51, 8 мар 2019
    Първи март - ден на производителите и търговците на мартеници. Експлоатира се пожеланието за здраве, за да се реализира търговия.
    Осми март - ден на производителите и търговците на цветя. Пак същата експлоатация.
    Кой знае през следващия месец кои търговци ще празнуват.
    Гласът на хората призовава всички хора, на днешния ден да си направят по един чай и следвайки информацията от Първомай.нет , да придружат любимите си жени до болницата за безплатните прегледи.

    За Бога, Хора, не им давайте последните си стотинки. Използвайте ги за нещо полезно.
  • 2
    Зн
    знаеща
    3 0
    17:01, 9 мар 2019
    Мили дами,повярвайте на поканата и се възползвайте от нея! В нея няма нищо с користна цел ,просто нека има по-малко жени с лоши диагнози. Поздравления за инициативата на колектива на отделението и да бъдат и те живи и здрави ,за да помагат!
  • 3
    Пр
    Просветен
    2 -2
    01:31, 10 мар 2019
    Като знам каква е апаратурата в нашата болница, едва ли има възможност да открие сериозно заболяване като рак, щом за счупена ръка ме пращат в Пловдив ЯСНИ СА МИ .В нашият красив град в нашата специализирана болница освен ЦИГАНКИ други не раждат трябва програма за спиране на раждаемостта на ЧЕРНИ индивиди. И трето БЕЗПЛАТНОТО в Първомай е да си здравно осигурен и да плащаш потребителска такса на личната докторка без да ти дава касова бележка ЕВАЛА
Последни новини