Мей предлага 2 млрд. евро за общините, подкрепящи Брекзит

Британският премиер Тереза Мей ще изложи в понеделник планове за създаване на фонд от 2,11 млрд. долара(1,6 млрд. Паунда), който да подпомогне икономическия растеж в общините, подкрепящи Брекзит, най-вече в северната част на Англия, предаде VOA.
 
Средствата ще бъдат използвани за създаване на нови работни места, обучение и увеличаване на икономическата активност."Фондът за по-силни градове", подробности за който се появиха във вестниците миналия месец, се възприема от мнозина като част от усилията на Мей да спечели подкрепа за сделката на Брекзит сред опозиционните депутати лейбъристи, които представляват области, гласували силно в подкрепа на напускането на Европейския съюз.
 
Лейбъристите вече обявиха предложението за вид "подкуп".Великобритания трябва да напусне блока в края на месеца. Парламентът трябва да гласува за ревизираното споразумение до 12 март.
 
Мей все още смята, че Обединеното кралство може да напусне ЕС на 29 март, ако достатъчно депутати подкрепят изменено споразумение за Брекзит.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини