Бюджет 2019 мина успешно на февруарската сесия

Без да бъде променян Бюджет 2019 влезе в пленарна зала за втори път и беше одобрен от 17 общински съветници. Митко Хубинов, Мурат Али, Петър Ганев и Янко Диков се въздържаха.

На редовната февруарска сесия, провела се на 28 февруари, присъстваха всички общински съветници. Очакваната с най-голям интерес точка беше проектопредложението за одобряване на общинския бюджет. Променения вот на групата на ГЕРБ беше обяснен от председателя ѝ Христо Вълчев:

„Основните критики от миналата сесия бяха, че в него (бюджета) има неясни пунктове, заложени средства, чието предназначение не е съвсем ясно и най-вече, че няма гаранции за целесъобразното изразходване на средствата и по-конкретно няма гаранции за прозрачност и контрол. За да променим нашия вот първо ние взехме предвид реакциите на гражданите. Неприемането на бюджета създаде неудобства на много граждани, които нямат вина и нямат възможност да влияят върху процесите в управлението на общината. Така че ние взехме предвид техните реакции.

Постигнахме и определени договорености. Г-н Папапзов се ангажира да бъде осигурен контрол, много по-сериозен върху изпълнението на бюджета. По-конкретно да има председателски съвет от председателите на всички политически групи, които да осъществяват контрол върху изпълнението на бюджета, особено в разходната му част. Да не се допуска предварително и нецелесъобразно изразходване на средствата. И на второ място гарант ще е комисията, която беше създадена в края на 2018 година за контрол на финансовото състоянието на общината. Тя ще продължава да изисква и да преценява всички документи във връзка с харченето на общински пари. Ако тези мерки се окажат неуспешни ние имаме възможности като общински съветници да предизвикаме на следващите сесии мерки за дисциплиниране на общинска администрация в това отношение.

След гласуването и приемането на бюджета думата взе и кметът Ангел Папазов, който благодари на съветниците за разбирането и за подкрепата. Той подкрепи идеята за по-голям контрол и за разглеждане на всички забележки и съмнение. „Радвам се, че по този начин Общинският съвет се ангажира с проблемите на общината, а те са много,каза още градоначалникът. Радвам се, че има тази отвореност на тези събирания на този съвет да се разглеждат възникнали непредвидени ситуации. ... Селските кметове също ще могат да разчитат този съвет да разглежда и техни молби и в тази ситуация...

Искам да благодаря на всички съветници, които се ангажираха да търсим допълнителни средства от министерства и агенции, защото когато сме обединени можем по-лесно да решаваме проблемите на нашия град и нашата община.“

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (28)

  • 1
    Се
    сесия на дружбата
    21 -1
    11:04, 1 мар 2019
    Вълчев-"Постигнахме определени договорености, господин Папазов се се ангажира да бъде осигурен контрол" Ами той вече 16 години го обещава това нещо ,но само до завършването на сесията, после следва волна програма а и сега ще е така.От изказването на Вълчев стана ясно ,че няма какво да каже или знае,че няма какво да каже ,но държи да се изкаже и нищо да не каже.....мрънкане....Групата на ГЕРБ беше привидна питумна група изпълняваща функцията на мажоретки към баскетболен мач.На тази сесия стана ясно, че механичния сбор ГЕРБ-БСП-"Ангу завинаги" е котерия,която защитава лични и групови интереси! Цитирам дословно думите на Папазов на празника на виното- "Това е животът в Първомай песни музика и танци и така нататък и така нататък"-Наздраве Вълчев....
  • 2
    Ге
    Герб
    18 0
    11:40, 1 мар 2019
    ГЕРБ и БСП заиграха по свирката на Папазов и задкулисие. Хубавите приказки за пред хората и пак нищо. Не ни търсете като дойде време за избори!Папазов ще си краде поне още три, четири мандата.
    • Ор
      оркестър без име
      15 0
      18:16, 1 мар 2019
      Диригента на папазовта свирка - Катето закопа кардинално първомайските герберасти
  • 3
    Гл
    Гласът на Хората
    5 -5
    12:20, 1 мар 2019
    Гласът на Хората излиза в заслужена почивка и оставя Питагор да изявява своя глас.
    Досега изобщо липсваше, но ето - появи се!
  • 4
    Пи
    питагор
    8 -4
    12:37, 1 мар 2019
    първом искам да благодаря на лудия глас че ми позволява да изявя своя глас за което аз никога не съм търсил позволение. Втором искам да пожелая на лудия глас ползотворно да използва почивката си не само в четене на маркс ленин димитров и живков а да се фукусира в убективната риалност. Пу темата за куято пише в тази статия мога саму да кажа чи всичку е точну без дори и някой да е правил кекс закото това се знаеше и яз ви гу казвах чи пиения адвукат просту веке ни знае къде са намира. Най смешнуту предстои а тува са избурите тугава ангу жъ бъде пудкрепен ут герб щото веке толкова много гудини ридовите им членуве се облизват около общинската суфра закото и те искат харни службици искат и фирмичките на някои да гепнат от тук от там тежко и гурко му на формалния кандидат ут ГЕРБ той жъ стани за смях нъкрая.
    • Гл
      Гласът на Първомай
      3 -5
      13:06, 1 мар 2019
      Питагоре, новото съглашение - Гласът на Първомай (евентуално обединение на Гласът на Хората и Първомай.нет) търси репортери.
      Честита Баба Марта и не теб!
  • 5
    Пи
    питагор
    7 -6
    13:20, 1 мар 2019
    явааа нов субект се появи на хуризонта нов глас не на хората ами на пърумай който от своя страна евентуално е общ глас. Пийте си хапвето ва моля ви са стига с те гласове жъ пудлудите хората ва.
    • Гл
      Гласът на Хората
      2 -7
      13:31, 1 мар 2019
      Гласът на Хората подготвя още една рубрика: Гласът... Виж коментара
  • 6
    Гл
    Гласът на Хората
    4 -7
    14:41, 1 мар 2019
    В апогея на своята инициативност, Гласът на Хората опитва да привлече Питагор в планираната за откриване подрубрика - Гласът на Ромите (от Първомай).
    След това всички гласове - "на хората", "на Първомай", "на ромите" и "в главата", строго съблюдавайки "инсталационните ценности", за които Гласът на Хората вече ви разказа, ще се обиденят във Всеговорещия Глас.
    • См
      Смехът на хората
      9 0
      15:19, 1 мар 2019
      Абе то хубаво ,ама ти няколко пъти се отказваш и пак продължаваш. Ами дай си малко почивка, стар човек си понякога улисан в писане забравяш и да си вземаш лекарствата.Така де !Ходили сме в казармата на учения -стрелби, стрелби, стрелби ама имаше и спиране ,то това твоето писане, ще накара хората за които много си загрижен да намразят четенето.Ама до сега въобще не си споменал нищо за Ангу....Да не би нещо да го осведомяваш.....??? Мушморок такъв...
  • 7
    Пи
    ПИТАГОР
    8 -1
    15:09, 1 мар 2019
    Ами те всички налудности започват така ва момче гласове търсят репортери гласове говорят в главата гласове които хората чуват кугато са абсолютно сами . Гласове които си говорят нощем в главата на един човек. Пийте си хапчетата ва ни на занимавайте с гласове .
  • 8
    Юр
    Юрдан
    11 -2
    16:04, 1 мар 2019
    "...първо ние взехме предвид реакциите на гражданите..." Ето това е доказателството, че нашите местни пишман политици вършат поразии без да мислят за последиците от тях, следвайки единствено лични (партийни, корпоративни, лобистки) интереси. Един мъдър и отговорен политик първо мисли какви поразии може да предизвика решението му и след това действа, а не да брои труповете, останали след него. Ей така местните велможи управляват града ни от 30 години и досега не са взели нито едно правилно стратегическо решение, благодарение на което градът ни да дръпне напред. Но идиотските им решения за цял том.
  • 9
    Ед
    Един от народа
    9 -5
    17:15, 1 мар 2019
    Очевидно създаването на комисии и председателски съвети е основния предмет на работа на Общинския съвет. Голи обещания, фалшиви благодарности и лицемерни усмивки са запълнили пространството в залата. Може би всички присъстващи на сесиите е добре да започнат контрола(самоконтрола) от себе си и след това да упражняват такъв и към другите.
  • 10
    Ми
    Митков и Кръстев
    20 -14
    19:07, 1 мар 2019
    Николай Митков е крадец. Построй си къща в Брягово с нашите пари. Сега се опитва да назначи Атанас Кръстев(Ричо металиста) който краде пари от църквата в Брягово за кмет там и да крадат заедно. Хора нека ги вкараме в затвора където им е мястото.
  • 11
    Не
    неразбрал
    19 -10
    19:19, 1 мар 2019
    Митков и Кръстев------като пишеш нещо трябва да си сигурен във верността му .Ричо много е помогнал на това село, жителите ще го потвърдят.
    Пък що се отнася до изказването на Христо Вълчев--------смях в залата.Сега ли се сетихте г-н Вълчев, че с неприемането на бюджета създавате неудобство на гражданите???
  • 12
    Ра
    Разбрал
    27 -6
    19:49, 1 мар 2019
    Николай Митков е срам за БСП. Проблемът не е в това, че е алкохолик, не е в това че няма никакъв умствен потенциал, не е в това че почти не се вясва на работното си място, а в това, че изнудва граждани и фирми, за да им се случат нещата. Това не е тайна, защото градът е малък, а пострадалите са много.
    • Ра
      Разбрал Едно
      19 -5
      22:11, 1 мар 2019
      Абе то и Христо Вълчев преватизира и разграби Оранжерийте и цоца още от там. Митко Хубинов окраде оня еврейн и от там дръпна в бизнеса,че и забранени храни за животни продава. М.Давчева си санира двуетажната къщата в Дебър с пари от общината . Кмета си купи къща в Гърция. Ама иначе всичко е точно. Бюджета на общината им пречи.
  • 13
    Не
    неразбрал
    9 -6
    20:08, 1 мар 2019
    Разбрал------Обърка двата щата! Като казваш алкохолик ---Митето ли имаш предвид????????
    • По
      Пояснение
      10 -3
      13:04, 2 мар 2019
      Нямах предвид Митето. Нямах предвид наската Митков, който дежурен шофира с четири промила алкохол. Каквото имах предвид ясно го написах, спестявайки доста
  • 14
    Ко
    Ко речи
    15 0
    23:08, 1 мар 2019
    ЧЕСТИТО! Герб и Ангу се взеха! Честито на сватбарите от герб.
  • 15
    Пи
    питагор
    10 -1
    07:30, 2 мар 2019
    Ъм чистито я Ангу веке 16 години ергенува/апропо кметува/ толкува булки изръшка а ГЕРБЕРСКАТА булка е гладна на сичку е гутово да пристане на напетия ергенин Ангу и зестра жъ има/апропо те веке я гласуваха/ сички жъ съ дуволни най многу жъ съ дуволни тя от сраната на булката чи утдавна ни са се хранили с власт. Не честиту а ГОРЧИВУ се казва в тоя случай макар че сватбата жъ е след няколко месеца Ангу веке опита ут булката и сигурно са се харесали повеке.
  • 16
    66
    666
    13 0
    11:34, 2 мар 2019
    Че как няма да мине бюджета на общината -нека краденето да започне сега!
    • 66
      667
      12 -2
      13:15, 2 мар 2019
      Най-порочното зачатие - БеСеПара Ангу и Катя герберастката . Бабува дон Д.
      Изначално джендърско и пошло, чак Митката се поболя.
  • 17
    Го
    Гошо
    7 0
    13:10, 2 мар 2019
    Сега ще има вече лубрикант за един!
  • 18
    Ха
    Хак ви е
    11 -6
    14:17, 2 мар 2019
    Така ви се пада първомайски тъпаци, още 5 мандата да ви мандръсат палячото и червения папагал.. Да го духате от сърце и да тропнете хорце. Мръсна долна зган партизанско ******ска
  • 19
    Бе
    Беновска
    4 -5
    18:46, 2 мар 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 20
    32
    32
    6 0
    19:13, 3 мар 2019
    Загубиха себе си, опитвайки се да угодят на ръководителите си
  • 21
    Бе
    без шапка
    3 0
    08:52, 4 мар 2019
    Дано това да е началото на края
Последни новини