До края на 2019 г. всички училища трябва да имат wi-fi мрежи

До края на 2019 г. всички училища в страната трябва да имат изградени wi-fi мрежи, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в четвъртък на конференция за дигиталното образование.
Не е важно училищата да имат само интернет мрежи, като сбор от рутери, а те трябва да са и защитени, обясни министър Вълчев. Той отбеляза, че интернетът в училищата трябва да е безопасен и да е насочен към полезно образователно съдържание. Важно е да реализираме политиките за изучаване и придобиване на разширени дигитални умения в училище, защото днешните деца ще са на пазара на труда през 2050 г., когато голяма част от професиите ще изискват повече дигитални умения от днешните, каза Вълчев.

С проекта "Образование за бъдещето", който започваме, ще се финансират дейности по интереси още от първи клас в областта на дигиталната креативност, съобщи Вълчев.

Той съобщи, че още през тази година ще бъдат финансирани всички училища, които желаят да купят права за електронни дневници. Чрез електронните дневници лесно се нанасят оценките и отсъствията на учениците, а родителите бързо получават тази информация.

www.economic.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини