Предлагат и чужденците да ползват общински жилища в Хасково

Пребиваващите чужденци в България да ползват общински жилища в Хасково, предлага кметът Добри Беливанов. В тази връзка той предлага в докладна записка изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за управление и разпореждане в общинските жилища на територията на община Хасково, приета с решения на Общинския съвет.

В процеса на прилагане на наредбата се установиха пропуски, поради които работата на Комисията по жилищно настаняване може да бъде затруднено, пише в докладната записка на градоначалника. Също така било получено писмо от Окръжна прокуратура Хасково в средата на декември 2018 г. с доводи за несъответствия на разпоредби на наредбата със Закона за общинската собственост. Съществуват разпоредби, които са в противоречие с член от Конституцията на Република България, според, които чужденците, пребиваващи в страната, имат всички права и задължения, с изключение на тези, за които се изисква българско гражданство.

Така според предложението за промяна на наредбата за настаняване в общински жилища могат да кандидатстват български и чуждестранни граждани, пребиваващи в България.

Предложението ще бъде гласувано на сесията на Общинския съвет в Хасково на 22 февруари 2019 г.

Haskovo.net  

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Гр
    гражданка
    41 -2
    10:51, 16 фев 2019
    То за хасковлийте няма, дядо белобради за чужденците се закъхарил! Колко хора- болни и социално слаби не могат да се настаннят, а са удобрени! За пример посочвам жената Мая от предаването "Шеф под прикритие". Цяла година чака, а е удобрена. Беливанов спрри се с глупостите си! Приключва ти тъпото управление! Още малко остана, но достатъчно да сътвориш още чутовни простотии, с "невероятния" си екип!
    • Шм
      Шмекер
      10 -5
      16:11, 16 фев 2019
      "Удобрени" са от такива неграмотни, като вас!
  • 2
    Не
    Нема такъв кмет
    42 -2
    11:54, 16 фев 2019
    Значи да залеем града с гаджали, да ги настаним в общински жилища, да осерат всичко, да опоскат де що има, пък българите кучета ги яли! Браво “кмете”, след 3 години нищоправене се осра на метеното
  • 3
    Гр
    Гражданин
    8 0
    19:19, 16 фев 2019
    Чужденците или бежанците ?????
    • Съ
      Сър Пичук
      5 -2
      19:37, 16 фев 2019
      И чужденците и бежанците, все пак трябва да живеят някъде новите роби на робовладелците. Не вярвам някой да очаква ,че ще ги настанят в хотели или на свободен наем.Трябва да се пестят парите на работодателите.
  • 4
    Шъ
    Шъ оклача!
    10 0
    19:52, 16 фев 2019
    Всичката дяда втасала! Това ли ви е проблема за решаване! Нещастници! Защото всичко ви е наред! А има ли свободни жилища! Ако има, дайте ги на грамотни и работещи млади хора! Дано е фалшива новина! Общинските съветници, гласувайте с разум! Моля Ви!
  • 5
    Ro
    Roro
    1 0
    10:58, 18 фев 2019
    До всяка една самотна майка ги настанявайте, без това приятелите им са в чужбина да ги пазят......
Последни новини