14 °C

Нова измама с мобилни приложения, крадат криптовалута

Google Play е най-големият магазин за мобилни приложения в индустрията, което за съжаление го превръща във все по-предпочитана жертва на хакерите. Филтрите им вече блокират над 99% от всички заплахи. Въпреки опитите на компанията, обаче дори и тази стойност не гарантира в максимална степен сигурността на потребителите. Добър пример в това отношение е мобилно приложение с името "MetaMask", за което ни предупреждават експерти на ESET.

Tози софтуер може да създаде доста проблеми на собствениците на устройства с Android, тъй като е проектиран да открадне виртуалната валута, която притежават. За целта "MetaMask" ги подканва да въведат данните във уеб сайт, който представлява дигиталния портфейл на хакерите, съобщава TechSpot. Ако не сте използвали криптовалута, да отбележим, че виртуалния портфейл представлява дълга поредица от символи, букви и цифри, пазени в смартфона.

Много често потребителите копират и поставят съответната комбинация, когато това се налага. Разработчиците на "MetaMask" са се погрижили тяхната програма да копира тази ценна информация. Подобни действия могат да се превърнат в сериозен проблем за хората, които се интересуват от криптовалута. За вбъдеще е необходимо да бъдете много внимателни и залагайте единствено да легитимни приложения.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини