Необикновен сняг и гигантски вълни. Арктическият въздух достигна Хавай

Необичайно голямата метеорологична система поражда хаос в северозападните щати на Америка, а снегът, който тя носи достигна Хавай.

Във Вашингтон училищата са затворени, а законодателят отмени всички изслушвания в понеделник, когато тежката зима блокира района.

Районът на Сиатъл вече бе застигнат от три снежни бури този месец. Националната метеорологична служба съобщава, че на международното летище в Сиатъл -Такома са отчетени 36 см сняг. Това е над двойно повече от средногодишната месечна норма, а този февруари.вече е най-снежният през последните над 30 години.

Бурята, която връхлетя Сиатъл в неделя, натрупа 15 см сняг и прогнозите са повече сняг или дъжд в понеделник и вторник. Потокът студен въздух, който навлезе в нормално умерения район е част от по-голям цикъл, достигащ далеч, чак, до Хавай.

Властите в Хавай заявиха, че снежната покривка в държавната зона за отдих Полиполи Спринг вероятно се образува за първи път. Полиполи е на 1900 м надморска височина, но толкова ниско досега не е регистриран сняг.

В Хонолулу темпеартурата е около 20 градуса Целзий. Националната метеорологична служба съобщи за 18-метрови  вълни на север от Кауай и Оаху в разгара на бурята в понеделник.

Такава комбинация от рекордно високи брегови вълни, съчетани със силни ветрове, меторолозите не са регистрирали досега..

Сняг е валял на плажове в Калифорния, където такова нещо не е виждано от десетилетия.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини