10 °C

Това са смартфоните с най-високи нива на радиация. Вашият от тях ли е?

Дори и днес дебатът около опасността от излъчвана от смартфоните радиация продължава да се дискутира периодично. В доклад на немската федерална служба за радиационна защита се разкриват количествата радиация, излъчвани от някои по-нови и по-стари мобилни телефони. Стойностите са във вата на килограм, като по-безопасните телефони имат по-ниски резултати.

При така проведеното проучване, смартфонът с най-високи нива на радиация е Xiaomi Mi A1, който излъчва 1.75 вата на кг. На второ място OnePlus 5T с 1.68 вата на кг.  Сред другите популярни модели, които могат да се озоват  в ръката ви, са OnePlus 6T (4-то място, 1.55 вата на кг), Pixel 3 XL (7-мо място 1.39 вата на кг), Pixel 3 (12-о място, 1.33 1.55 вата на кг) и  Apple iPhone 8 (14-то място, 1.32 1.55 вата на кг).

А какво да кажем за моделите с най-малко радиационно излъчване? Samsung Galaxy Note 8 и ZTE Axon Elite са заедно на върха с  0.17 вата на кг. LG G7 ThinQ и Samsung Galaxy A8 също са заедно (0.24 вата на кг). Говорейки за Samsung, половината от телефони в този списък са произведени то компанията. Това включва устройства като Galaxy S8+ (0.26), Galaxy S9+ (0.29) и Samsung Galaxy S8 (0.32).

Имайте предвид, че няма конкретна стойност, която прави телефона опасен за употреба. Според немската организация Der Blaue Engel, стойността трябва да е под 0.60 вата на кг. Последното означава, че на практика всички споменати по-горе апарати излъчват два пъти повече радиация...

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини