13 °C

Motorola представи moto g7 plus и g7 power в България. И двата размиват граници

Признаваме, че към днешна дата е все по-трудно за компаниите - производители на смартфони, да идентифицират модел на изработка и предлагане на дадена слушалка, който да акцентира почти екслузивно върху най-необходимите елементи за масовите потребители. Големият проблем, разбира се, е че повечето хора са доволни дори от телефоните си от среден клас и мислят все по-рядко за подмяна към по-нов модел. Естествено значение има и фактът, че дори на родния пазар преди 4 - 5 години нов модел на даден флагман можеше да се закупи в диапазона 800 - 1000 лева, докато днес стартовата цена на повечето hi-end представители започва от 1500 лева и достига до 2000 лева и нагоре. Просто не ни се мисли за сумите, на които ще се предлагат първите модели „гъвкави“ смартфони от големите производители.

Истината е, че съвсем не е случаен фактът, че като изключим китайските играчи, легендарни марки на мобилния пазар, като Samsung, LG, Sony, HTC, Apple изпитват трудности да продават нужното им количество смартфони в моментния бизнес климат. За Sony, LG и HTC положението дори бихме казали, че е „на ръба“.

Motorola е от компаниите, която от доста години не стои в светлините на прожекторите (независимо дали марката функционира под шапката на Google или както е в момента – Lenovo), но очевидно е изградила адекватен бизнес нюх, който работи при моментните пазарни действителности. В подкрепа на подобно твърдение е и информацията, която получихме от генерален мениджър за Югоизточна Европа на Motorola Владислав Иванов, според която компанията е генерирала чиста печалба за последните три месеца.

По думите на същия Motorola ще се стреми в рамките на 2019 година да влезе в ТОП3 на най-продаваните смартфони на родна територия.

Не на последно място компанията представи четири нови модела смартфони, два от които ще стартират продажбите си у нас още с днешна дата. Верни на себе си, Motorola за пореден път се опитват да предлагат слушалки, които са дизайнирани изцяло на база кои са най-търсените елементи от масовите потребители. В този смисъл не можем да наречем чистокръвен флагман дори най-можещия измежду четирите модела - moto g7 plus. От друга страна и четирите предложения са адски on point, що се отнася до дизайн структура, цена и предлагане. И двата модела, които стартират продажбите си от днес, размиват границите между телефон от среден клас и флагман, предлагайки не един и два елемента, които могат да бъдат открити във смартфоните от висок клас, дебютирали в рамките на предходната година.

В този текст съвсем накратко ще разкажем за моделите, които стартират своя живот на българския пазар с днешна дата - moto g7 plus и g7 power. По-задълбочен анализ на g7 plus ще предложим, когато прекараме малко повече време с телефона.

Като най-висок клас модел g7 plus разчита на осемядрения Snapdragon™ 636, който го превръща в най-бързия смартфон в цялата g серия до момента. Батерията е с мощност 3000 mAh, докато камерата разчита на двойка сензори с оптична стабилизация на изображението. Както е модерно в последно време, алгоритмите на снимане могат да се управляват от изкуствен интелект. g7 plus може да се зарежда безжично, разполага с 6.2-инчов Full HD + LCD дисплей и се предлага на родния пазар с 4 GB рам памет, плюс 64 гигабайта памет за съхранение на данни.

g7 power е моделът, на който Motorola ще разчита най-силно на пазара в България. Въпросният е оборудван с меко казано впечатляваща батерия - 5000 mAh. По думите на преждеспоменатия Владислав Иванов подобен заряд ще осигури повече от два пълни дни без необходимостта от зареждане (до 60 часа). В допълнение устройството поддържа бързо зареждане посредством TurboPowerTM технологията. Дисплеят е 6.2 инчов Max Vision HD+, рамките са минимални, а прорезът в приемливи размери. Чипсетът, на който ще разчита power моделът, е малко по-нисък клас спрямо този в g7 plus - Snapdragon™ 632, но и цената на power съответно ще бъде по-ниска. За щастие и този модел ще се продава с 4 GB рам памет, плюс 64 гигабайта памет за съхранение на данни.

Цената на двете устройства ще бъде съответно 599 лева за moto g7 plus и 399 лева за moto g7 power.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини