1/3 от българите не биха подали сигнал за корупция. Печата

"Дума":

Президентът Радев: Правителството няма собствена позиция по въпроса за Венецуела

България не трябва да се намесва в спора за Венецуела, но най-страшното е, че българското правителство няма собствена позиция по въпроса. Това каза президентът Румен Радев след края на конференцията на началника на БА ген. Андрей Боцев,съобщава БГНЕС

"Що се отнася до комуникацията, основният проблем е, че българското правителство няма собствена позиция за Венецуела. Нямам какво и с кого да обсъждам", подчерта президентът. Той поясни, че е изпратил аргументираната си позиция още предния ден преди извънредното заседание на Съвета по сигурността към МС. "За пореден път правителството се крие зад колективната безотговорност на органи като Съвета по сигурност, който има правомощия във вътрешни проблеми, касаещи националната сигурност, а не в решаването на международни въпроси", заяви президентът.

Допитване. 

"Сега":

1/3 от българите не биха подали сигнал за корупция

Проучване на социологическата агенция "Алфа рисърч", цитирано от БНТ, показва, че над 70% от българите настояват антикорупционната комисия (КПКОНПИ) да разследва висшите етажи на властта. Данните от изследването на обществените нагласи за противодействие на корупцията бяха обсъдени на кръгла маса, организирана от асоциация "Прозрачност без граници".

Проучването извежда три ключови проблема - политическата корупция, злоупотребата с обществени средства и корупцията в съдебната система. 57.6% от анкетираните определят като най-голям проблема с политическите и роднинските назначения в администрацията, а 56.9% - търговията с влияние в министерства и агенции. Остри са и критиките към злоупотреби с публични средства в местната власт (също 56.9%) и незаконното финансиране на партии и политически кампании (56.7%).

Дело. 

"Монитор":

Северин Красимиров не бил планирал действията си 

Обвиняемият за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров не е планирал предварително действията си, а по-скоро те са резултат на някаква силна емоция и на нестабилната му личност, която е склонна да намира изход от подобни ситуации чрез агресивното си поведение.

Това сочи комплексната съдебно-психиатрична и психологична експертиза, чието заключение днес бе представено пред журналисти от окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова, които работят по случая с жестокото убийство на 30-годишната жена, извършено на 6 октомври миналата година.

21-годишният Северин лежа един месец в психиатричното отделение за затворническата болница в Ловеч, където бе наблюдаван и изследван от специалисти, които установиха, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност. Експертите приемат, че Северин страда от лека степен на умствено изоставане, има личностно разстройство, но към момента на извършване на престъплението и към настоящия момент разбира свойството и значението на постъпките си.

Скандал.

"24 часа":

Втори съд отхвърли иска на културното министерство за забавяне на Ларгото

Тричленен състав на Софийски апелативен съд отхвърли исковете на Министерството на културата към фирмите, изграждали Ларгото, заради забавяне.

На 28 декември 2017 г. същото стори и Софийският градски съд. Министерството на културата претендираше за неустойка по договор от 8 април 2015 г. за изпълнение на обществена поръчка с предмет: "Изпълнение на строително-монтажни и консервационно-реставрационни работи, експониране и социализация на археологическите нива под бул. "Княгиня Мария Луиза" и под пл. "Независимост" на обект "Античен Културно-Комуникационен Комплекс Сердика" - втори и трети етап".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини