Разбиха група за търговия с оръжие

Група за продажба на огнестрелно оръжие разби ГДБОП. Седемчленната банда е действала на териториите на София, Козлодуй и Враца. Тя е имала ясно изразен организатор и не е действала самостоятелно. В хода на работата е установено, че тяхната основна дейност е била разпространение на оръжие, което е купувано от склад, разкрит в началото на декември. Директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ вайло Спиридонов поясни на прексонференция днес, че членовете на групата са били в полезрението на службите от средата на 2017 година, миналата година е образувано досъдебно производство.

По думите му групата е била структурирана строго йерархично и всеки участник е имал ясно фиксирани задължения, които били изпълнявани при строга конспиративност. Той уточни, че почти всички са криминално проявени, трима са осъждани за търговия с огнестрелни оръжия, а едно от лицата е с условна присъда. „Говорим за твърд криминален контингент, имат почти цялата палитра от тежки престъпления“, заяви още главен комисар Спиридонов. В хода на оперативно- следствените действия са претърсени девет адреса, а във всеки един от задържаните е намерено незаконно оръжие, отбеляза наблюдаващият прокурор Евгения Станкова.

Иззети са 5 пушки, карабина, 16 пистолета, около 1 000 пълнителя и боеприпаси. Назначени са експертизи.

В дома на един от задържаните е открит струг, на който са се заличавали серийните номера. Групата е изкупувала деактивирани оръжия, възстановявала ги , след което ги е продавала, отбеляза ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Трима от членовете на групата, сред които и организаторът, са оставени в ареста с постановление на Специализирания съд, един е под „домашен арест“, а на друг е взета мярка „парична гаранция“.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини