Apple тества нови iPhone устройства с три задни камери и USB-C порт

През 2019 година Apple планира да пусне на пазара iPhone с три задни камери. Към момента най-добрите смартфони на компанията – XS и XS MAX имат две задни камери. Компании като LG и Huawei вече имат пуснати на пазара смартфони с три задни камери, които позволяват повече креативна свобода и снимки от ултраширок ъгъл.

Apple е решила да се включи в тренда чрез наследника на XS MAX. Той ще има трета камера, която ще позволи по-широко зрително поле за снимки. Третата камера, освен това ще е способна да „заснема повече пиксели, така че софтуера на Apple би могъл, например, автоматично да поправи видео или снимка, като включи обект, който погрешка е отрязан от оригиналната такава.“ В допълнение Apple ще увеличат времетраенето на Live Photos от 3 на 6 секунди.

И трите iPhone модела, пуснати на пазара през 2018, ще получат нови, подобрени модели през 2019 година, като има голям шанс те да не се различават много от предшествениците си, с изключение преминаването към USB-C стандарта. Точно така, Apple тества версии на задаващите се през 2019 година телефони, които използват USB-C свързаността. Не е 100% сигурно, че компанията планира да премине към този стандарт, но тестовете, които правят, показват, че компанията обмисля сериозно подобно решение. По-бързи процесори, както и подобрено лицево разпознаване също са в плановете на Apple.

Поглеждайки напред – към 2020 година, Apple изглежда работи върху задна лазерна 3D камера, която да е способна да сканира околната среда и да създава триизмерни реконструкции на истинския свят. Камерата ще може да снима на дистанция до 4,5 метра, за разлика от доста по-ограничената система за лицево разпознаване от последните iPhone и iPad Pro устройства. Това се дължи на факта, че Apple използват лазерна технология за новата си камера, а не точковата проекция която дебютира с iPhone X. Възможността за „заснемане“ на 3D информация наистина би помогнало на Apple да усъвършенства добавена реалност.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини