10 °C

Как най-бързо да намерите изгубен или откраднат смартфон

Не откривате телефона си и безпокойството във вас расте? Това често се случва, но за щастие не всички наши притеснения са основателни, защото скоро след това окриваме ценното си устройство.

Какво правите обаче, ако не го откриете? Може би сте забравили смартфона си в кафето, бара или пък е бил откраднат? Инструментите за местоположение на телефона, които Google е вградил в операционната система Android, са най-добрият ви помощник в този случай. Ще получите най-добри резултати, ако телефонът ви е свързан с Wi-Fi сигнал, но GPS и мобилните мрежи също ще успеят да определят точно местоположението на телефона ви. Също така трябва да имате Google профил за всички налични услуги за проследяване, независимо дали са вградени или изтеглени.

Повечето  Android телефони вече имат вградена услугата Find My Device, напомнят от androidcentral. Тя автоматично проследява местоположението на телефона ви, така че ако някога  той изчезне, можете да влезете в профила си от лаптопа или от телефона на приятел и да намерите последното му известно местоположение, да звънете на телефона си, или да заключите и / или изтриете данните в него, ако се страхувате, че е откраднат.

Най-важното нещо, което трябва да направите веднага след като си купите телефон е да го настроите да може бъде намерен. В противен случай ще трябва да разчитате само на късмета си.

Как да активирате Find My Device на смартфона?

В по-новите модели Android телефони достъпът до услугата Find My Device се осъществява от приложението Settings. Ако телефонът ви е стар може да се наложи да изтеглите приложението Find My Device от Google Play Store. Има само няколко неща, които трябва да активирате.

1. Отидете в „Settings“.

2. Докоснете „Security & lock screen“.

3. Докоснете „Device administrators“.

 

 

4. Докоснете „Find My Device“, за да се появи отметка в квадратчето.

5. Докоснете бутона за връщане назад в горния ляв ъгъл на екрана.

6. Натиснете отново бутона за връщане в горния ляв ъгъл, за да се върнете в основното меню на „Security“.

 

 

7. Докоснете „Location“ в менюто „Settings“.

8. Плъзнете бутона до „Location“, в горната част на екрана до позиция „On”.

9. Натиснете „Mode“.

 

 

10. Докоснете „High accuracy“.

11. Докоснете бутона за връщане назад в горния ляв ъгъл.

12. Докоснете „Google Location History“.

 

 

13. Преместете плъзгача до „Location History“ в позиция „on“.

14. Преместете плъзгача до вашето устройство в позиция „on“.

 

 

Как да локализирате телефона си с Google?

Ако загубите телефона си, можете да намерите местоположението му, като влезете в Google профила си от всеки компютър или дори от друг телефон.

1. Стартирайте уеб браузър на телефон, таблет или компютър.

2. Отидете до android.com/find.

3. Ако е необходимо, въведете имейл адреса и паролата си така, сякаш проверявате електронната си поща. Ако сте настроили потвърждаването в две стъпки в Google профила си, трябва да завършите и този процес.

 

 

След като сте отворили Find My Device имате три възможности:

- Можете да възпроизведете звук от телефона си, така че да го намерите ако картата показва, че телефонът е около вас, но не можете да го видите.

- Можете да защитите устройството си, така че неговия крадец да няма достъп до началния екран. Тази функция е полезна, ако телефонът ви не е бил предварително защитен с парола.

- Можете да изтриете данните в телефона си. Това е най-добрият вариант, ако сте уверени, че няма вероятност да си върнете телефона.

 

 

Ако не можете да намерите телефона си с Find My Device, най-вероятната причина за това може да е, че телефонът ви понастоящем не е свързан с интернет. В този случай е важно да продължавате да се опитвате, защото в момента, в който телефонът ви направи тази връзка, той ще се появи на картата.

Намерете телефона си с приложения на трети страни

Докато вградената опция на Google определено е най-добрият ви избор, има някои опции на трети страни, които също може да са ви от полза. Сред най-добрите приложения на трети страни са: Family Locator, Cerberus anti theft, Prey Anti Theft, Lost Android и Where's My Droid.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини