Днес местният парламент ще гласува Бюджет 2019

На първата си сесия за годината общинските съветници от Първомай ще разгледат и гласуват Бюджет 2019. След проведеното обществено обсъждане, предложението на кмета е през годината общината да разполага със 17 643 414 лв., като от тях 11 888 651 лв. са приходи за делегирани от държавата средства, а за местни дейности да бъдат събрани 5 754 763 лв.

Преди да пристъпят към бюджета, съветниците ще разгледат отчета на Председателя си за последното шестмесечие.

Предстои да се гласува и издаването на запис на заповед, с която да бъде осигурено разплащането по Проекта за подобряване на материалната база в ПГСС „Васил Левски“.

В пряка връзка с приемането на бюджета е определянето на размера на местните данъци, които се променят, следвайки Закона за местните данъци и такси.

Предстои гласуване и на Програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост в Община Първомай.

На сесията предстои да бъде разгледано и предложението на кмета Папазов за смяна на собствеността на отсечката от републиканския път между моста на река Марица и началото на Първомай, с цел да не се ползва винетка от гражданите, желаещи да отидат до разположените по нея обекти.

Общо 9 точки предвижда проекта за дневен ред на сесията. Тя ще се проведе днес – 30 януари, от 17.30 часа в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Об
    ОБЯВА
    16 -11
    08:25, 30 яну 2019
    Нова бензиностанция търси служител който да отговаря на следните условия:Да бъде млад и русичък,да има леви убеждения ,да има опит в расипия на община,да е алчен и некъдърен.Обекта разполага и с бар.
  • 2
    Ад
    Адам
    13 0
    14:00, 30 яну 2019
    Защо градът е потънал в тъмнина? Кметът като се отчита да обясни защо ни спря тока и пряк и преносен смисъл!

Случаен виц

Последни новини