Д-р Бойлова: Тази година мерките срещу грипа са навременни

Управителят на болничното заведение д-р Румяна Бойлова коментира, че тази година грипната епидемия е обявена много навреме и адекватно е взето решението за ученическата ваканция. Според нея тези действия не трябва да се предприемат при първите случаи на заболявания, защото това би отложило пикът и удължило „опашката“.

Въпреки това легловата база в първомайската болница е заета на 100 % в разгара на грипната епидемия. Детско и вътрешно отделение е пълно с пациенти, получили усложнения от действащия щам.

Читателите на Parvomai.NET  също имаха възможност да отговорят на въпроса кога е нормално да бъде дадена грипна ваканция. Попълнилите анкетата са на мнение различно от това на специалистката. Според 40% от отговорилите трябва 30% от учениците да са отсъстващи . Други 35% считат, че ваканциите винаги са толкова закъснели, че няма смисъл от тях. 15% считат, че още при 10% отсъстващи трябва училищата да бъдат разпускани. Само 10 % посочват, че е нормално да се вземат мерки при 20% отсъстващи.

Тази година ваканцията в училищата беше дадена при около 20% отсъстващи.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини