Социалният министър: Купуването на ТЕЛК е публична тайна

Социалният министър Бисер Петков бе лаконичен в коментара си за схемата с фалшивите ТЕЛК-ове, разкрити от МВР и прокуратурата.

МВР и прокуратурата си вършат работата, заяви той на брифинг с медиите в МТСП. Според него е разкрита публична тайна за купуване на ТЕЛК.

Това ще действа дисциплиниращо и превантивно на всеки, който иска да изкарва по този начин пари, убеден е той.

Министърът припомни, че преди две години МТСП внесло с НС концепция за ТЕЛК. Тази концепция не получи политическа подкрепа и на хората с увреждания, каза Петков. Затова се тръгнало към закон за хората с увреждания.

Остава въпросът с медицинската експертиза, подчерта той. Изнесените данни от службите показват, че медицинската експертиза се нуждае от подобрение, според него. Прави се анализ достатъчна ли е тази стъпка.

Според Бисер Петков дебатът по темата ще продължи. Всяка една система, колкото и да е съвършена, при нейното прилагане може да има дефицити, изтъкна Бисер Петков. На база на ТЕЛК-овите решение се черпят права от социалната система и НОИ, лаконичен бе той.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ba
    baxmamamu
    4 0
    15:58, 22 яну 2019
    Пълни глупости сега ще се орежат още повече ТЕЛК-овете а мургавите гласоподавате ще продължават да бъдат асматици невиждащи и не чуващи и на тях ще им се издава ТЕЛК
Последни новини