В Харманли събират пластмасови капачки в сърце за кувьози

    Кметицата на Харманли Мария Киркова заедно с деца от града дадоха старт на инициативата „Харманли дарява от сърце“, съобщиха от местната администрация.

    „Дарете своите събрани пластмасови капачки в „Сърцето“ на община Харманли, което се намира на площад „Възраждане“. По този начин ще се включиш в националната кампания „Капачки за бъдеще“, която подпомага закупуването на кувьози за болници в малки градове!“, призоваха от община Харманли.

    „Вярваме, че никога повече няма да изхвърлите пластмасовата си капачка в контейнера за боклук! Събирайки ги ще намалите замърсяването върху природата и едновременно с това ще бъдете полезни.“, казаха още от администрацията.
    По време на откриването на кампанията, бяха раздавани „етикети“ с посланието на инициативата. С тяхна помощ всеки гражданин, институция, магазин, заведение или друг обект би могъл да обособи собствен „междинен пункт“ за събиране на капачки, който захранва „сърцето“ на Харманли. Можете да вземете такава брошура от Информационен център Харманли.
    „Снимай и ни изпрати своя пункт!“, пишат още от кметството. От там поясниха, че могат да се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолни, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати дори и пластмасовата част от шоколадовите яйца.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      N3
      n3rd
      14 -2
      14:33, 22 яну 2019
      крайно време е и Хасково да вземи пример !!!
    Последни новини