Съдят младеж от Мадан, шофирал на литър водка

Районна прокуратура, внесе в съда обвинителен акт спрямо 21 годишния Т.А., заловен да шофира с голямо количество алкохол.

 На 11.01.2019 г., младежът е управлявал лек автомобил в Мадан, а тестът покзал концентрация на алкохол в кръвта 1.92 на хиляда.

По делото е установено, че на 10 януари 2019 г., обвиняемият Т.А. бил със свои приятели във вила край Златоград, където употребил алкохол – близо едни литър концентрат - водка. Въпреки това, той се качил в лекия си автомобил „Пежо“ и се прибрал в Мадан през нощта. След като паркирал, близо до магазин, заспал в автомобила и се събудил на сутринта. Потеглил към дома си в Мадан, но бил спрян от полицейски служители за проверка. При извършен тест с техническо средство „Алкотест Дрегер“ е установена концентрация на алкохол в кръвта му – 1,92 промила на хиляда.

Обвиняемият Т.А. е бил задържан за срок от 24 часа, временно са били отнети свидетелството за регистрация и двете регистрационни табели на лекия автомобил „Пежо“. Предстои Районен съд-Мадан да насрочи заседание по делото.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини