За 15-и път се търси майстор на виното

Община Първомай и читалище „Св.св. Кирил и Методий“ – Първомай организират традиционния Празник на виното и винопроизводството. Тази година той ще е петнадесети поред и ще се проведе на 09.02. /събота/ 2019 г. от 10.00 ч.на  площада  пред  читалището.

Своя продукция ще представят  Винарна  „ЗААРА УАЙН” ООД с. Главан,  Винарна  „ARON WINERY” гр. Пловдив, Винарна „ЗАГРЕЙ” АД -  гр.Първомай, ”ШАТО РОГОШЕВ” ООД  - гр. Чирпан, ЕМАНУИЛ ЗАПРЯНОВ- производител на яйца от пъдпъдъци с. Виница, фирма „ВКУСЕН ХЛЯБ” ЕООД с. Виница.

В  Програмата: ще вземат участие оркестър „Дионис” с ръководител Петър Тенев, Танцов състав „Евридика” с ръководител  Донка Тодорова и Детска певческа група „Дебърче” с ръководител Ангел Ангелов

Част от празника отново ще бъде Конкурсът за най-добро домашно вино от реколта 2018 г.

Регламентът за участие остава същият както в предишни години: могат да участват производители от общината, като представят само собствени вина.Не се допуска участието на изкуствено ароматизирани вина. Проби от вината /три бутилки не по-малки от ½ литър/ трябва да бъдат предоставени в канцеларията на  читалището до 17 часа на 08.02. /петък/ 2019г.

Най-добрите вина ще се определят от професионално жури.

На първенците се присъжда званието “Винопроизводител – 2018”  първо, второ и трето  място за червено, и първо място за бяло вино. Ще бъдат връчени парични награди.

Две последователни години не се присъжда  първо  място на едно и също лице.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини