Разпитват Александър Ваклин в Спецсъда

Бизнесменът Александър Ваклин влезе в Специализирания съд, където ще бъде разпитан заради противоречиви твърдения, които е дал в досъдебната и съдебната фаза по делото срещу отстранения кмет на "Младост" Десислава Иванчева, съобщава БГНЕС.

"Не знам за кои точно специални разузнавателни средства ме викат, нека ги чуем в съда и ще коментираме". Това каза на влизане в спецсъда Александър Ваклин, основем свидетел по делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Тримата са обвинени, че искали подкуп от Ваклин, за да му предвижат преписката за строеж.

Преди месец в съда стана ясно, че на запис в едно от специалните разузнавателни средства има разговор между Ваклин и непознат мъж, в което по повод Иванчева е намесено името на спецпрокуратурата и сумата от 15 000 евро. С кой е разговарял Ваклин не е ясно и самият той не назова име на влизане в съда. Не е ясно и за каква сума пари става дума. 

Отстраненият кмет на района "Младост" Иванчева и заместничката й Биляна Петрова казаха, че няма да коментират записите от СРС-тата, защото всеки техен коментира повлиява лошо върху хода на делото. Петрова поясни, че когато дават обяснения пред медиите, прокуратурата променя становището си. И двете заявиха, че водят война срещу прокуратурата и са сами в нея. Надяват се истината да излезе наяве и да докажат своята невинност. 

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини