Две учителки, ученик и огнеборец пострадаха при гасене на пожар в Механотехникума

Две учителки, ученик и огнеборец пострадаха при гасене на пожар в Механотехникума. Преподавателките са в реанемация след обгазяване. Пожарникарят и ученикът са пострадали при падане от стълба и са обработени в Спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Атанас Дафовски".
  Всички екипи на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали бяха вдигнати на крак за транспортиране на пострадали.На мястото на пожара се озоваха четири линейки.Лично директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков бе сред медиците оказали помощ на пострадалите. 
Сигналът  за пожар в мазето на ПГ „Васил Левски“ в Кърджали е подаден днес в 13,20 часа. По първоначални данни няма сериозно пострадали.Това съобщиха в официално комюнике от Регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. Ученици, преподаватели и помощен персонал са напуснали сградата, а пристигналите полицаи и пожарникари евакуирали четири деца и две учителки със стълба от втория етаж. Преподавателките и едно от децата са били транспортирани в Центъра за спешна помощ. Медицинска помощ е оказана и на пожарникар, който е с травма на главата. На място на произшествието са изпратени полицейски патрули и 10 служители на РУ-Кърджали, 3 екипа на РСПБЗН-Кърджали и 1 на РСПБЗН-Момчилград.  Улицата, на която се намира сградата, е била отцепена, а пожарът е потушен. Причините за произшествието са в процес на изясняване. Предстои оглед от дежурна оперативна група от РУ-Кърджали,подчертаха от Областната дирекция на МВР-Кърджали.
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини