Десет знака, че тялото ви има нужда от детокс

Има много различни програми за детокс, но кога става ясно, че се нуждаем от някоя от тях?

Важно е да се вслушваме в сигналите на тялото си. Токсините, които трупаме с готовите храни, или заради скритите ГМО, след прием на лекарства, от некачествени хранителни добавки или заради начина на живот в модерния свят - всичките тези токсини, за които не подозираме в ежедневието си, някой ден достигат прага на възможностите на организма ни да се самопречиства. Затлъстяване, автоимунни заболявания, проблеми със сърдечно-съдовата система и други заболявания са следващия етап в живота ни, ако пропуснем ясните знаци, които тялото ни дава, преди да стигнем до лекарския кабинет. Ето десет от тях, появата на които променя качеството на живота ни и сочи, че вероятно тялото ни има нужда от детокс:

Честа умора и липса на енергия
Често се опитвате да компенсирате липсата на енергия със стимуланти като кофеин и таурин? А знаете ли, че тези напитки влошават вашето състояние в дългосрочен план? След консумацията им бързо следва спад на енергията и отново сте изтощени. Освен това те натоварват черния дроб. Най-добре се замислете каква точно е причината за умората ви, преди да се опитвате да й противодействате. Вероятно просто имате нужда от детоксикация. А след това отново ще се радвате на жизненост и енергичност.

Запек
Прекалено рядкото ходене до тоалетна може да е знак, че нещо не е наред с храносмилателната ви система. А ако вече сте пробвали да увеличите дневния си прием на фибри и това не е дало резултат, вероятно имате нужда от детоксикация. Започнете с разтоварваща диета – така хем ще пречистите дебелото си черво и храносмилателния си тракт и хем ще подобрите работата на храносмилателната ви система.

Слаба памет или трудна концентрация
Честите проблеми с паметта и концентрацията са ясен знак, че имате нужда от детоксикация. Пречистите се от всички токсини, тежки метали и бактерии в организма ви и ще се изненадате колко добре ще повлияе това на мозъчната ви дейност. Детоксикацията ще накара мозъка ви да работи с пълна пара - ще се радвате на по-добра памет и концентрация.

Депресивно настроение
Eдна детоксикация може да ви помогне да се пречистите от негативните емоции и стрес. Начинът, по който се чувствате, пряко зависи от това дали снабдявате тялото си с доброкачествена храна. Ако се чувствате депресирани, веднага се замислете дали не консумирате лоша, или дори токсична храна. Имайте предвид, че тялото ви няма да може да усвои всички полезни вещества от хубавата храна, ако е задръстено от токсини. Важно е да правите разлика между това да сте без настроение и клиничната депресия. При втория случай се консултирайте с лекар.

Наднормено тегло или проблем с отслабването
Ако често се борите с килограмите и всеки път опитите са без резултат., значи в тялото ви има много токсини. А организмът не може да усвоява пълноценно всички полезни вещества от храните, когато е задръстен от отпадни продукти.

Проблеми със съня
Прекаленото количество токсини може да наруши естествените цикли в организма ви, включително и съня. Когато спите тялото, ви освобождава мелатонин, но понякога токсините могат да засегнат тази функция. Ако се събуждате по-късно от обичайното или често се нуждаете от повече сън – това са признаци, че ви трябва детоксикация.

Сексуална дисфункция
Половите ви органи са като останалите органи от тялото ви – не функционират добре, ако има натрупани токсини. Не си мислете, че намаленото сексуално желание и активност са заради напредването на възрастта – просто имате нужда от детоксикация. Много хора, които са завършили детокс програма, съобщават за по-силно либидо и по-голяма активност.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини