След гражданска подписка направиха отводнителен канал на улица „Малина“

Направен беше канал за отводняването на участъка от улица „Малина“, на което се събираше висока вода. След като започна подписка, за да бъдат взети мерки срещу „морето“ на улица „Малина“ днес най-после за часове беше разчистен пътя на водата до шахтата.

След всеки по-обилен дъжд, участъкът от улицата малко след кръстовището на улиците „Малина“ и „Рожен“, се превръщаше в море, трудно преодолимо от автомобилите, особено ако са по-ниски.

Изключително „сложното хирдомелиоративно“ съоръжение се нуждаеше от кирка и чифт ръце, за да бъде изкопан отводнителен канал. Това вече е факт, а гражданите очакват след първия дъжд тестът да е с положителен резултат.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ге
    Геле
    5 -3
    21:32, 7 яну 2019
    Безкрайно съм любопитен кога това сложно съоръжение ще вземе първите си жертви - гуми и шарнири...
  • 2
    Пи
    ПИТАГОР
    4 -1
    09:47, 8 яну 2019
    Тува съуражение е върхъ на пърумайската научно техническа мисъл толкува е хубаву и чудесно се едно самия ангу го е измислил. Но драги съселяни тува съуражение няма да реши наболелите проблеми на хората и жиуотните убитаващи този ареал закото съвсем скоро жъ съ запуши и няма да изпълнява функциите си. А къту съ запуши няма да има кой да гу отпуши и рабтута жъ стане същата. Яз иедно време имах придлужение да не се пипа нищу и пърумай да стани кату виницеия ангу жъ пусне гундоли и от сички села жъ идват селяни да се дивят на плавателните улици на град пърумай и на гундолите коуто плуват в тях. След време пърумай жъ стани световна дестинация втората винеция и много парички ще дойдат в бюжета на общинътъ и жъ има и за харчене и за крадине просто трябва да устискаме аме не ни щем зачеркнахме бъдещето си с тая канафка изкупана на улицата.
  • 3
    Мн
    Мнение
    8 0
    10:29, 8 яну 2019
    Задължително трябва да се постави решетка, иначе Геле ще бъде прав - гуми, джанти, шарнири ще дават фира, а общината ще плаща за щети по автомобилите..
Последни новини