Няма терминали за е-винетки на граничните пунктове в страната

Повечето гранични пунктове по границите на страната ни не са оборудвани с работещи терминали за закупуването на електронни винетки, информира bTV.

Според проверка на телевизията пунктовете, които са оборудвани с терминали за купуване на е-винетка, са единични. Това създава големи неприятности на водачите, които влизат в България.

На ГКПП "Калотина" на влизане в страната от Сърбия терминал няма. Всички българи и чужденци, които влизат и искат да пътуват по родните пътища и които няма валидни винетки, трябва да пътуват незаконно.

По първоначални данни на границата ни с Турция на ГКПП "Капитан Андреево" вече има работещ терминал за дигитални винетки.

На ГКПП "Лесово" също имало работеща машина, но тя не била свързана.

На ГКПП "Малко Търново" терминал все още не е доставен.

Поради това пътуващите масово търсят е-винетки по крайпътните бензиностанции. Там обаче терминали за самообслужване също нямало.

От една бензиностанция заявили пред bTV, че при тях трябва да има машина за е-винетки, но такава още не е пристигнала. За това служителите насочвали водачите към сайта на Националното ТОЛ управление - bgtoll.bg. На сайта обаче също възниквали проблеми.
Проверка на news.bg към 12.40 часа показва, че сайтът вече функционира нормално.

Подобни проблеми имало и на други гранични пунктове в страната, например "Дунав мост" - Русе.
Междувременно чужденците, които влизат у нас, масово не знаят, че има проблем със системата за таксуване.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обясняват, че устройствата за закупуване на електронни винетки на граничен пункт "Дунав мост" ще бъдат доставени до края на седмицата.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Az
    az
    2 0
    16:30, 3 яну 2019
    Пак са неподготвени! Само искат да лапат, без никакво покритие!.....
Последни новини